Otsikosta ei pidä hermostua: Mister Macconen toimii kuin unelma, ja omppufirma pitää hyvää huolta. Juuri etäpäivittivät printterin mahdollisesti tarvitsemat tiedot ja näppäimistöstä bugin, johon en ollut edes törmännyt.

Mutta toi Gatesin firma! Tuotetestaus on kyllä jätetty niin viimeisen päälle kuluttajalle. Ensin pähkäilin jokusen tunnin Wordin sivutuksen kanssa, ja kun siitä selvisin, jouduin ihmettelemään Wordin tapaa tuottaa yhdestä dokumentista 5 pdf-tiedostoa sen yhden halutun sijaan.

En ole ainoa omituisuuden äärelle joutunut, koska käyttäjäfoorumeilta löytyi sekä bugituomio että kullanarvoinen vihje. Ompun käyttöjärjestelmän oma Esikatselu-toiminto on niin fiksu, että se sallii pdf-tiedostojen yhdistelyn. Ehkä Acrobat Readerkin siihen kykenee, mutta eipä ole tullut kokeiltua, kun kerran Apple tarjoaa oman toimivan virityksensä.

Vanhan lampunjalan vanha Pantteri-käyttis ei koskaan kaatunut. Ainoat ohjelmat, jotka nyykähtivät milloin mistäkin käsittämättömästä syystä, olivat nimenomaan Microsoftin tuotoksia. Sama meno jatkuu Officen 2008 -paketin kanssa – sillä on jokin oma muunnoksensa 11. ryssän ongelmasta. Kymmenen graafia siirtyy nätisti Excelistä Wordiin, mutta yhdestoista kaataa sitten Wordin.

Postipoika kantoi liki 50-sivuisen Verkkokaupan vekotinesittelyn. Kuolattuani kaikkea mahdollista 7 tuuman digitelkkarista 1400 euron näppikseen, joka osaa tuottaa nuolenpääkirjoitustakin, tein sen havainnon, että joillakin  läppärivalmistajillakin on Microsoft- ja Windows Vista -epäilyksensä. Yhtäkin Asuksen kilpailijaksi tarkoitettua miniläppäriä markkinoitiin sangen kilpailukykyiseen hintaan sekä Linux- että Windows XP-versiona. No, juuri nyt en tarvitse kumpaakaan – vaikka olisihan tuommoinen mini kiva lelu...