Ehkä tämä on vanhuuden merkki, mutta seuraavien juhlien aikana linnoittaudun kotiini, laitan oven takalukkoon ja vedän kaikki kaihtimet alas.

3. Uusivuosi
2. Juhannus
1. Vappu

Nuo ovat kaikki niitä juhlia, jolloin muka kuuluu olla kännissä. Niinpä siihen känniin pyritään mahdollisimman vauhdikkaasti, mahdollisimman äänekkäästi ja mahdottomasti sikaillen. Ja sitten on muka hauskaa.

Näkymän tekee kurjaksi se, että känniääliöt alkavat olla vuosi vuodelta yhä nuorempia. Vatsaa kääntää katsella hädin tuskin toisella kymmenllä olevia taatiaisia, jotka humalan lisäksi ovat hämmennyksissään - housut paskassa ja äitiä ikävä mahdollisista nuhteista huolimatta.

Nuo ovat - ehkä uuttavuotta lukuunottamatta - myös niitä juhlia, jolloin kymmenet koirat maksavat kännikalojen ympärilleen kylvämistä lasinsiruista kovan hinnan.  Uudenvuoden riesana taas ovat ne idiootit, joiden mielestä  papattien ja muiden paukkujen heitteleminen koirien kuonon eteen  on tosi hauska juttu.

Jos ihmisyyden ja sivistyksen pintakiillon kadottaminen on juhlintaa, niin saa moinen minun puolestani olla. Hyi helvetti.