Todellinen vimpainhullu ei tarvitse tekosyitä lisätäkseen konesalinsa sisältöä. Minun kaltaiseni ikääntynyt puolipöljä sen sijaan tuottaa selityksen poikineen perustellakseen laitepäätöksiään.

Painavin perusteluni on se, että maaliskuussa joudun perääntymään asunnossani työhuoneen suojaan putkiremppamiesten tieltä. Huoneeseen pitää saada lisää tilaa, ja eniten neliöitä syö Ristomatti Ratian suunnittelema tietokonepöytä ja sillä vallitseva iMac. Ennen maaliskuuta remppa-armeija jyrää työhuoneen seinän takana, joten siellä ei voi olla kuuroutumatta. Tarvitaan siis vekotin, joka kykenee samaan työhön kuin Macconen mutta on helpommin siirreltävissä.

Macnörttiyteni ei alkanut ensimmäisestä kottaraispöntöstä mutta hyvinkin LC475:stä. Sitä seurasi käytettynä hankittu PowerPC-mac, joka palveli vakaasti liki kymmenen vuotta. Kun se oli "vanha mikä vanha", tilalle tuli lampunjalka-iMac ja valitettavan virtalähdekatastrofin jälkeen nykyinen Macconen. Joka 20-tuumaisena ei ole suuri, mutta tuleviin olosuhteisiin nähden liian suuri. Niinpä konesalin uudeksi valtiaaksi tuli 12.7. MacBook Pro 15" eli Nysse.

Uuden Macin ostossa on aina se ihanuus, että virta- ja mokkulapiuhojen liittämisen jälkeen kone hoitaa itsekseen päivitykset, kyselee tarpeelliset tiedot nettiyhteyksiä varten ja on sitten heti käyttövalmis. Paitsi, että jokunen giga Maccosen sisältöä pitäisi kuljetuttaa ethernetiä pitkin. Siirtoapuria käyttäen homman pitäisi olla piece of cake. Silti vanhaa hirvittää sen verran, että olen siirtänyt siirtämistä kaksi viikkoa. Kun pitäisi siivota Maccosesta ensin turhat pois, kun on projekteja kesken, kun on niin hikikii...

Joten kaksi viikkoa on kulunut tutustuessa Nysseen. Tai siis tarkistaessa, että se tekee kaiken minkä Macconenkin. Tai siis tunnustellessa, tykkäänkö näppiksestä ja ohjauslevystä, vai tungenko kiinni Maccosen näpppiksen ja bluetooth-hiiren.

Hiiren ehkä, sillä kaikessa oveluudessaan ohjauslevy on tekemässä minusta vasurin. Ja ehkä näppiksenkin, koska Nysse ei tunne numero- eikä delete-nappaimia. Tai ehkä minä vain olen vanha ja tapoihini pinttynyt.

Vaan jos nyt ensin uskaltautuisin sisällön siirtopuuhiin...

Edit 31.7.2011: Siirto tehty. Kun sama firma valmistaa sekä käyttöjärjestelmän että koneen, kaikki vaan on niin paljon fiksumpaa, helpompaa ja toimivampaa. Turhaan hirvittelin.