Viikonvaihteen junailurupeamasta (1510 km) on jäänyt tasapainoaistiin pieni keinunta ja takaraivoon havainto, joka on pohdituttanut aiemminkin: junien lemmikkiosasto.

Yhdessä vaiheessa VR kuvitteli, että kahdeksan hengen koppi – 4+4 vastakkain – on ihan oivallinen ratkaisu lemmikkien kanssa matkustaville. Onneksi ovat tajunneet, että tällainen coupé ei oikein toimi, kun sinne ahdetaan viisi isompaa toisiaan vihaavaa urosta tai pari fifiä ja niiden seuraksi seinähullu dobermanni, joka haluaisi syödä kaikenlaisten kanssamatkustajien lisäksi konduktöörinkin.

Nyt on tarjolla 16:n tai 22:n paikan osastoja, hyvässä lykyssä jopa molempia samassa junassa. Normaalina arkena moinen tarjonta ja ehkä vähempikin riittää, mutta viikonloppuina ei välttämättä. Ei varsinkaan, jos kyse on niistä vuoden 5-6 viikonlopusta, jolloin järjestetään Suomen suurimmat koiranäyttelyt.  Eikä varsinkaan, jos lemmikkiosastoon on myyty paikkoja lemmikittömille, joillle muualla junassa olisi kuitenkin tilaa.

Joten kiltti VR: Suomen Kennelliiton nettisivulta löytyy lista näyttelyistä, ja SKL varmaan mielellään kertoo, mitkä niistä ovat suosituimmat. Jospa silloin pidättäytyisitte myymässä paikkalippua lemmikkiosastosta niille, jotka ilman minkäänlaista kotieläintä haluavat vain mahdollisimman lähelle tupakkikoppia.