...Hölmölä.

Hölmölässä asui kaikenlaisia hölmöjä, mm. niitä, jotka eivät osanneet ajatella loppuun asti ja niitäkin, jotka eivät osanneet ajatella alkuunkaan.

Ja sitten niitä, joilla oli tapana käyttää rahaa kaikenlaisiin turhakkeisiin kuten esimerkiksi televiissioihin. Kun Hölmölässäkään ei ihmisten suotu lankeavan ihan kamaliin hölmöyksiin, niin tällaisia ihmisiä varten oli perustettu erilaisia neuvonta- ja tiedonantoyhdistyksiä, esimerkiksi Telkkarinostajaklubi, TOK.

TOK tarjosi jäsenilleen kaikenlaisia palveluita, ja vuosikausia se listasi ja julkisti kaikki sellaiset telkkarit, jotka täyttivät klubin vaatimukset mm. sähköturvallisuudesta ja käytettävyydestä. Lista jakaantui erilaisiin osastoihin sen mukaan, oliko kyseessä putki, plasma vai littu ja oliko tuumakoko alle vai päälle 32 tuumaa.

Sitten eräänä kauniina päivänä TOK:n listauskomitea halusi mieluummin ostella ja katsella televiissioita kuin luetella niitä. Niinpä komitea päätti jatkossa ylläpitää vain sellaista listaa, johon töllöjä  myyvät puljut itse ilmoittivat markkinoimansa mallin ja sen myyntipaikkaseudun sekä sallivat listauskomitean kertoa kysyttäessä myymälänhoitajan nimen ja osoitteen. Näin komitea vapautui vaivannäöstä ja lista lyheni viidennekseen entisestä.

Kun TOK:n jäsenet kysyivät, että oottako ihan tok-tok, komitea perusteli muutosta sillä, että höyryradionostajaliitossa ja navigaattorinörttiyhdistyksessäkin tehdään näin - Svedudumbölen systeemeistä nyt puhumattakaan. Sekä sormea heristäen todisti, että on jokseenkin väärin valita telkkaria joidenkin näkyvien ominaisuuksien mukaan, kun tavoitteessa "oikea töllö oikealle hölmölle" on himpun verran muutakin. Ynnä sanoi marisijoille, että Kukkaronkäyttäjien Keskusliitossa eli KKK:ssa on listattu nettisivuille kaikki mahdolliset telkkarit eli nekin, jotka eivät täytä TOK:n vaatimuksia. Klikkailemaan siitä, hus hus.

Komitea lupasi kyllä neuvoa - etenkin niitä, jotka ihan ekaa telkkuaan ovat hankkimassa. Mutta vannoivat että neuvoihin ei sisälly yhdenkään merkin ja mallin nimeä.

Ja koska oltiin Hölmölässä, TOK:n jäsenkunta totesi ennen pitkää uuden järjestelmän olevan riittävän hölmö kelvatakseen - varsinkin kun uudelle listalle saatiin niistä harvoista listatuista töllöistä ihan kärpäsenkakan kokoinen värikuvakin.

Jälkinäytös: Yksi myymälänhoitaja soitti TOK:n listakomiteaan ottaakseen televiissioluettelosta pois merkin/mallin, jossa tarkemmissa testeissä oli havaittu 7 vikaa. Myymäläpäällikön mielestä kauppatavara oli kyseenalainen, mutta TOK:n neuvonta piti sitä testituloksesta huolimatta vallan kelvollisena ja halusi säilyttää televiission listalla. Täten tuli havaittua, että vaikka luettelossa on enää vain viidennes töllöistä, niin neuvonta kyllä toimii.