Terveisiä reissusta.

Oltiin jossain Liettuvassa isotäti-Maijan kanssa. Olin taas olevinani jokin ihme hupilainen, jolle ei yritetty mitään, ja Maija oli se stara, jolle hinguttiin lättyä ja titteliä. Maija voitti ruusukelättykisan 3-2, koska se sai kaksi muotovaliotittelilättyä yhden serttilätyn jatkeeksi, ja minä sain kaksi serttilättyä. Jos oltaisiin kisattu Suomessa, olisin saanut vielä kaksi valkoista ruusuketta ja Maija yhden valkoisen ja yhden oranssin, mutta kun oltiin Liettuvassa, saatiin sen sijaan tauluja, joissa oli pommin kuva. Siis pomeranianin, joka on koira mutta ei mäyräkoira.

Minä voitin kuitenkin pyttyskaban 2-1, kun olin kumpanakin päivänä rodun paras ja Maija vain ekana. Yhdessä käytiin seitsemän muun mäykyn kanssa pyörimässä myös isossa kehässä, mutta saatiin lähteä pois tyhjin toimin.

Ulkona oli kylmä, ja sisällä näytelmähallissa oli viileää ja ahdasta. Narunjatke sanoo, että on olemassa ihmisiä, joilla on tukkimisgeeni. He pystyttävät leirin kulkuväylän ahtaimpaan rakoon ja kutsuvat siihen puoli hallillista seurustelemaan. Tuollaiset ihmiset olivat kaikki paikalla. No, ei meillä kyllä ollut paljon halua liikkua hallista ulos, kun pihalla oli nyt se paukkupakkanen niin, että pissneksetkin jäätyivät lennossa.

Sain pari uutta tyttöystävää, jaappanialaisen chinin ja shetlantilaisen Sannin. Oltiin niiden kanssa kaksi yötä samassa huoneessa. Minä olin tietenkin kaikin puolin herrasmies, mutta Maija kävi häpeämättömästi kerjäämässä niiden serttinappuloita ja lauantaimakkaraa. Sanoi vaan, että jos on melkein 9 vee ja silti saa vielä lättyjä, niin ei tarvitse enää paljon hyvistä tavoista piitata.

Bussissa ei ollut paljon muuta tekemistä, kuin komentaa niitä, jotka eivät onnettomuudekseen ole mäyräkoiria, ja työntää vilttiä vesikuppiin. Ja kun sitäkään ei oikeastaan saanut tehdä, niin oltiin enimmäkseen hissuksiin ja pelättiin sitä hetkeä, kun bussi pysähtyisi ja taas pitäisi mennä paukkupakkaseen lunta värjäämään.

Narunjatke sanoi, että Maija on nyt näytelmäeläkkeellä, eikä minunkaan tarvitse puoleen vuoteen mennä esittämään mäyräkoiraimitaatioita. Hyvä niin, koska puolen vuoden päästä ei ole kylmä eikä lunta. Vielä.

Yst.terv.
(S)epeli, reissumies