Yleteeman brittisarja Mariseva joukko ei alkaessaan kolahtanut minuun, ei edes silloin kun törmäsin siihen ulkomaan kanavilla. Tänään Yleteema jäi päälle Monty Pythonin jälkeen ja vielä sangen kiintoisan sarjakuvapiirtäjän muotokuvan pyörähdettyä alusta loppuun. Sitten marisevat tantat aloittivat aiheesta Vanhanaikainen – kyllä! Moni asia loukkaa keski-ikäisiä naisia: Kadut näyttävät julkisilta käymälöiltä ja nuoret puhuvat kuin tv-sarjoissa. Eikä ole kiva kuulostaa omalta marmattavalta äidiltäänkään.

Lähes koko puolituntinen oli täynnään hengenheimolaisiani. Ärsyyntyneitä huonoista käytöstavoista, kielen muoti-ilmauksista, yleisestä piittaamattomuudesta, töykeydestä, vako-näkyy-lökäpöksy- pukeutumisesta, rumien vatsojen näyttämisestä minitopeilla ja lantiohousuilla, hervottomista tatuoinneista (jotka juuri siinä kohdassa kroppaa eivät sitten aikanaan neli-viisikymppisellä olekaan niin ihquja), täysin ansioitta julkisuuden valokeilaan nostetuista mitättömyyksistä. Jokseenkin kaikesta mahdollisesta kaduille sylkemisestä autojen tyhjäkäyntiin.

Olisivat vielä maininneet epäjohdonmukaisuuden ja kyvyttömyyden ajatella nokkaansa pitemmälle, niin lista olisi ollut täydellinen.

Kiva huomata, etten ole yksin.