Olympialaisia vältellen suosikkikanavani juuri nyt ovat ruotsalaiset maksukanavat. Dokumenttikanavilla kun on yöaikaan taipumus esitellä menneitä tuhoja, tuhoskenaarioita, täydellisiä aseita, historiallisia aseita, tulevaisuuden aseita tai rakentaa kaikkea mahdollista moottoripyöristä megapytinkeihin.

Maksukanavien - myös ruotsalaisten - ikävä puoli ovat tietenkin mainokset. Vaikka joukossa on useita peräti viihdyttäviä kaupallisia tiedotteita, niin seassa on sitten myös sellaisia ja erityisesti sellaisella toistomäärällä, että on pakko ihmetellä markkinamiesten ajatuksenjuoksua.

Yksi kauppaa jotakin, josta en edes tarkkaan tiedä mitä, mutta aamumuroilla aloitetaan ja sitten on välipalaa ja kuntoilun jälkeispalaa ja ties mitä palaa oikein kellon viisareilla näytettynä. Mainos on pitkä, ja sitä saatetaan tunkea yhteen tunnin ohjelmaan kolmekin kertaa.

Toinen on erikoistunut yöaikaan. Se kerää laajasti laverrellen rahaa sydän- ja verisuonitautien tutkimukseen. Aiemmassa versiossa tunnetut ruotsalaiset esittelivät ruotsalaisen tutkimustyön saavutuksia ja kehottivat antamaan fyrkkaa. Nyt pyydetään tekemään testamenttilahjoitus.

Seniorikansalaisella on jokseenkin selkeä käsitys omasta kuolevaisuudestaan. Ei siitä tarvitse muistuttaa keskellä yötä eikä kerjuumielessä.