Vuonna 2000 kotipesäni ympärillä oli vihreää ja väljää.Länsiparvekkeelta näkyi pieni metsäinen kallio ja paljon puita. Oli toki lähitaloja, mutta niihin oli matkaa.

Kaavan tiivistyminen näkyi ensiksi siinä, että länsinaapurin senioritalo tahkosi lisärakennuksen. Ei paljon haitannut. Sitten katosi luoteiskulmalta vihreä koirapuisto asuinrakennusten tieltä. Ei sekään haitannut, koska puisto oli lähinnä paikka, jonne mentiin jatkoille naapuriostarin juottoloista. Tai sitten koirastajat istuivat siellä paperossilla, kun koirat ulkoiluttivat äänijänteitään puolen yön tietämillä.

Ennen pitkää senioritalo pystytti länsipuolelleni toisenkin lisärakennuksen, ja siihen katosi olohuoneen ikkunastani näkynyt kallio puineen.

Pari viikkoa sitten itäisen pihani laidassa ollut puisto jyrättiin tuhannen päreiksi. Kirjaimellisesti:

Puisto oli lähinnä oikopolkumainen läpijuoksualue, jossa vapauskomitea julisti kevään alkaneeksi (kivi vasemmassa ylänurkassa kotitaloni aidan kupeessa) ja johon mummot kylvivät linnuille pullaa. Talvisin se oli petollisen liukas ja keväisin kahluuallas. Ainoa konkreettinen menetys oli tuo kuvassakin näkyvä roskis, joka palveli kätevästi kakkapussien jättöpaikkana.

Täytyy sanoa, että kun toimeen tartutaan, niin homma etenee ripeästi. Kaadetut puunrungot katosivat parissa päivässä, ja karsitut oksat ja muut roskat silputtiin tuossa tuokiossa. Nyt näyttää sitten tältä:

Taustalla pohjoisessa näkyy uusi ostari, jossa rakennustouhuista huolimatta toimivat jo kyläyhteisölle sellaiset tärkeät asiat kuin ruokakauppa, kioski, hampurilaisbaari ja naapurikapakki. Asiakaskuntaa pyritään kartuttamaan ostarimaisemaan nousevilla sadoilla vuokra-asunnoilla, joiden hinnat ovat pilvissä. Kuvan työmaalle on siihenkin tulossa talo. Kuulemma jollakin uudella supernopealla rakennustekniikalla.

Lounaiskulmassa olevassa talossa on ilmeisesti meneillään putkiremppa. Samanlaista touhua jyystetään oman taloni kellarissa, josta saneeraus etenee vähitellen asuinkerroksiin. Aikataulun mukaan kotipesäni on rempan viimeinen kohde ensi huhtikuun puolivälistä juhannukseen.

Joka puolella siis rätisee ja paukkuu. Aamuseitsemästä pitkälle iltaan.