Harvemmin osun edes likelle uutiskynnyksen ylittävää tapahtumista. Nyt pääsin puolen tunnin verran niinsanotusti liepeille.

Noin klo 16.30 Asemahallissa sangen hymytön vartija ei päästä metroon vieviin portaisiin vaan kehottaa käyttämään Kaisaniemen metroasemaa. "Ei mitään vakavaa", on vastaus, kun utelen, mitä mahdollisesti on tapahtunut.

Noin klo 16.40 Kaisaniemessä junia luvataan lähettää kohti itää kummaltakin laiturilta vuoronperään. Rullaportaissa nettiselaus Foonilla informoi vesikaaoksesta Rautatieaseman metropysäkillä, ja hetkeä myöhemmin myös kuulutukset kertovat saman asian – ilmeisesti armeijan käynyt mies päättää kommunikeansa töpäkästi sanaan "loppu". Kansa sulloutuu ensin junaan laiturilla 1 saadakseen muutamaa sekuntia myöhemmin kuulla, että seuraava lähtö on laiturilta 2. Porukka vaihtaa nurisematta junaa ja asettuu aloilleen. Sitten sammuvat valot vaunussa ja kuulutuksen mukaan metro kulkeekin vain Sörnäisistä.

Noin klo 16.55 Kaisaniemenkadun ratikkapysäkki pursuaa väkeä odottamassa kutosen ratikkaa. Yksi on juuri mennyt ja seuraava on minuuttitolkulla jäljessä aikataulusta. Bussejakin tietysti menisi, mutta arvaako niistä lähteä arpomaan Sörnäisiin kulkevia.

Noin klo 17.20 Sörnäisissä metrojuna todellakin poimii kyytiin ja kuljettaa Itäkeskukseen. Kiitos siitä.

Onneksi ei tarvitse miettiä, millä yhteyksillä maanantaiaamuna pääsisi töihin.