Päivää taas.

On olut syyskiireitä, kun elämä on jakaantunut kahtia. Välillä pikkuvelipuoli Aatu on meillä hoidossa, jolloin on kiire, ja välillä se on poissa, jolloin on tavattoman tylsää.

Koska Aatulla ei ole enää maitohampaita ja se tietää terassitkin, niin vauvasta kasvoi Iso Poika aika äkkiä. Alkaa jo olla rotevampi kuin minä. Eilen vietettiin sen 9-kuukautissynttäreitä, ja Maija söi kahvipöydältä maustekakut juhlistaakseen sitä, että Aatu on virallisesti Juniori. "Junnumies", sanoo Narunjatke.

Synttäreillä oli vieraitakin. Aatun ihminen tietenkin, mutta myös Pohojanmaan Pomo. Aatu sai ihan hepulin, ja minäkin sain, mutta vain siksi, ettei Aatu vaikuttaisi niin pöljältä. Kun kerran on Junnumies. Nuudeli-mummu ja Maija riekkuivat myös, ihan vain riekkuakseen.

Tyhjin käsin Pohojanmaan Pomo ei tullut. Meidän poikien tuntemaa pentulaatikkoa ei tuonut eikä Mutsiakaan, mutta kantoi kainalossaan Putken. Siis sellaisen tötterön, josta jo aiemminkin olen kertonut ja johon Iso Paha Veli menee mitenperinpäin vaan ja jossa pikkupuolisisar Tytteli vartioi aarteitaan ja antaa tunkeilijoille poijuun. Meillähän on Nuutin ja Maijan kanssa sopimus siitä, että torvikoiria ei olla eikä peuranvarpaat riitä syyksi työntyä tötteröön.

Kun yksi putki hävisi meidän huushollista noin vuosi sitten, niin ajattelin jo, että Narunjatke on hylännyt moisen hölmöyden.

Ei totisesti ole. Kun likipitäen kaikki maustekakut olivat kadonneet Maijan suuhun, niin heti kohta kaikki kaksijalkaiset istuivat lattialla Putken kanssa. Narunjatke kaivoi jostakin jäniksenkäpälän houkuttimeksi, ja hain sen Putkesta monta kertaa. Ihan vain varmuuden vuoksi ja Aatulle malliksi, kun olen sentään Isopuoliveli.

Lopulta Aatukin meni Putkeen, kun Narunjatke taikoi jostakin lisää maustekakkua. Nuudeli ja Maija murisivat vieressä - ei siksi, että ne olisivat halunneet Putkeen mennä, vaan siksi, että ne eivät saaneet kehuja.

Juhlien jälkeen Aatu lähti kotiinsa ja Pomo valmistautumaan johonkin ihme heppapippaloon. Putki ei lähtenyt mihinkään. Käyn siellä joutessani katsomassa, olisiko herkkuja. Välillä on, välillä ei. Maija yrittää muistuttaa sopimuksesta ja varastaa puolet siitä, mitä Putkesta löydän.

Muuten on taas aika tylsää.

Yst.terv.
(S)epeli, puoliputkiveli