Kovalevylle tallentava ja DVD-levyille polttava vekotin kieltäytyi formatoimasta levyjä juuri, kun olisi ollut parikymmentä tuntia poltettavaa.

Olisi muuten ollut harmin paikka, mutta kun laite oli jo pari vuotta niskoitellut ajastuksen kanssa, sain kunnon tekosyyn etsiskellä uutta tilalle. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin telkkarin kanssa samanmerkkiseen periaatteella

- pitää olla USB
- ei tarvitse sisältää antennitalouden digiviritintä.

Itse asiassa kulutin hyvän tovin sen hämmästelyyn, että sangen monessa laitteessa tarjottiin nimenomaan tuota DVB-T:tä yhdellä virittimellä. En sen tarkemmin tutkiskellut, sallivatko vimpaimet yhden kanavan katselun samalla kuin tallentavat toista, kun homma ei sanottavasti kiinnostanut. Kaapeliasiakkaana en halua maksaa toimimattomasta ja siten tarpeettomasta digivirittimestä.

Yhdessä digiboksissani on hulppeasti USB-reikä, mutta insinöörisuunnittelija on suuressa viisaudessaan sijoittanut sen laitteen takapaneliin. TV-kalusteeseen sijoitetun boksin persuksiin ei pääse käsiksi purkamatta koko lystiä, joten käyttämättä on tuo USB jäänyt. Kun havaitsin, että kovalevy/DVD-vekottimissa USB:tä tarjoaa merkki kuin merkki, syynäsin tarjolla olleesta informaatiosta erityisen tarkkaan, missä liitäntä on. Valintaprosessiini pääsivät vain ne, jotka kertoivat USB:nsä sijaitsevan etupanelissa. 

Onneksi levylle polttoa odottavalla tavaralla ei ole kiire, koskapa joudun odottamaan tilaukseni toimitusta muutaman viikon. Sinä aikana en suuresti harmistuisi, jos myös 15 vuotta vanha Saloran putkimatkatelkkarini ymmärtäisi olevansa aikansa elänyt.