Mitä lienenkään hakenut keittiön laatikosta, kun törmäsin korkkaamattomaan pakkaukseen. Sisällä aivan mainio kokkiveitsi. Iso kuin mikä, passelin painava, tappavan terävä.

Piti kaivella vähän lisää, ja löytyi äitini aikoinaan joulupukin kautta kierrättämä sähköveitsi. Pitihän sitäkin kokeilla, kun oli sopivasti soppalihakin pilkottavaksi. Ja sipulia. Ja kiinankaalia.

Ja eikun sopan tekoon:

Tarvitaan:
  • wokkipannu
  • soppalihaa
  • makuluu (tai häränhäntää tai osso bucco)
  • muutama sopivankokoinen sipuli
  • joitain soppajuureksia
  • passelinkokoinen kiinankaali.
Pilkotaan kaikki, mikä pilkkomista tuntuu tarvitsevan.
Ruskistetaan wokkipannussa sipulit ja kiinankaalit ja soppalihakset ynnä makuluu/osso bucco/häränhäntä.

Lisätään:
  • vettä sopivasti
  • kokonaisia mustapippureita
  • suolaa sun muita mausteita sen mukaan mikä hyvältä tuntuu
  • soppajuurekset (ja mitä vain pakastevihanneksia sattuu löytymään)
  • lihaliemikuutioita, jos on tarvetta.
Keitellään kunnes lihat ovat kypsiä ja kaikki muu alkaa mennä mujuksi.
Syödään pois. Se mitä ei jakseta, säästetään huomiseen, jolloin se maistuu vieläkin paremmalta.