Pahantapaisten SenioriKansalaisten (PSK) takatalvikokous Itäkeskuksessa vaalipäivän jälkeisenä aamuna. Motto: Ennakkoon pitää äänestää, jos vaalipäivänä on luonnonmullistus, mutta tuplabonusten perään lähdetään vaikka hirmumyrskyssä.

Asialistalla oli väripatruunoiden hankkiminen seniorimman seniorikansalaisen tulostimeen ynnä aivan-tietyn-karvamaton hankkiminen aivan-tietystä-paikasta aivan-tiettyjen-tuplabonusten saamiseksi. Ynnä sivistynyt keskustelu plus lounaan nauttiminen.

Väripatruunat rajoittuivat pelkän mustan värin hankintaan, koskapa muut kirjavuudet olivat loppuneet. Itäkeskuksesta siirryttiin naapuripuhokseen läpi tuulen ja sateen vain toteamaan, että siellä oleva aivan-tietty-paikka oli myynyt itsensä niin loppuun, ettei jäljellä ollut kuin kaksi vääränlaista mattoa ja töykeä työntekijä.

Todettiin pakolliseksi vierailla pääkaupungin jokseenkin tuoreessa huonekaluhelvetissä, mutta ennen sitä oli saatava murua rinnan alle. Palattiin Itäkeskukseen ja sen ravintolamaailmaan, jossa nautittiin porsasta ja yhden tolpan mallasjuomaa. Ateria todettiin maukkaaksi ja edukkaaksi.

Haarukan liikuttelun lomassa ruodittiin eduskunnasta pudonneita ja sinne palanneita turhakkeita, ja PSK:n yhteiseksi suhtautumiskannaksi vaalien lopputuloksesta kirjattiin muotoilu "pelonsekaisin odotuksin". Pitempi keskustelu käytiin sunnuntain toisesta äänestyksestä, jossa pettymyksen tuotti söötin Romanin väistyminen parketilta. Aihe kirvoitti pohdiskelun PSK:n mahdollisesta hakeutumisesta tanssikouluun, mutta koska molemmat jäsenet olivat kyseisen yleissivistyksen hankkineet jo teini-iässä, aie haudattiin tarpeettomana.

Tankkauksen jälkeen vierailtiin likeisessä hygieniahuoneessa, missä elävän elämän esimerkillä saatiin merkitys käsitteelle "pissis". Ihmetellen ostoskeskuksessa parveilevien koululaisten määrää keskellä kirkasta päivää hankkiuduttiin bussikyydillä kaksi pysäkinväliä huonekaluhelvetin liepeille. Kaikissa kalukaupoissa oli miellyttävän hiljaista, ja se tietty-matto tietystä-paikasta tietyillä-tuplabonuksilla hankittiin kaikin asiaan kuuluvin menoin kotiinkuljetusoptiolla. Kauppaan  sisältyi seniorimman seniorin epäily siitä, että lattianpeite ei sittenkään olisi 160 senttiä leveä, minkä huolen juniorimpi seniori hälvensi asettumalla makuulle koko pituudessaan kyseiselle sisustuskappaleelle.

Takaisin Itäkeskukseen palattiin onnikkakyydillä, jonka odotusaikaa seniorimpi seniori lyhensi kertomalla unestaan. Siinä seniorimpi seniori oli vanhan veden vihreässä iltapuvussa Nobel-juhlissa. Tiara päässä. Pöytäkavaljeeria uni ei paljastanut, mutta kruununprinsessa Victorian porukoissa pyörittiin. Olipa seniorimpi seniori saanut prinsessalta tunnustuspalkintona plaketin ja upean kukkapuskan.

Niinpä PSK:n takatalvikokous päästiin päättämään kuninkaallisissa merkeissä.