Olen kai useammassakin entryssä haikaillut työpöydän sivusilmätelevision saattamista 2000-luvulle. Sinnikäs 15 tuuman ja 15 vuoden ikäinen matkaputkitöllö kieltäytyi itsepäisesti kuolemasta - ja toisaalta: markkinoilta ei tuntunut millään löytyvän kuvaruudultaan vastaavaa, pientä ja siroa littuvekotinta. Kohtuuhintaan eli alle 200 euron siis.

Kunnes sitten posti toi mainoksia ja luetteloita. Muutaman viikon odottelun jälkeen matkaputkitelkkari irroitettiin elintoimintoja ylläpitävistä piuhoista, ja sivusilmäpaikan vei 16-tuumainen hybridi-led-littu. Halutun kokoinen, halutun hintainen.

Käyttötarkoituksensa vuoksi en tulokkaalta paljon vaadi. Ääni on vähän kuin purkista, mutta kuva on jees. Liitäntöjä riittämiin. Insinööreillä lienee ollut hauskaa, mutta ihan loppuun saakka ei käyttäjää ole ajateltu.

Tällekin tehtaalle ohjeeksi: palkatkaa jostakin digiboksifirmasta telkkarinörtti kertomaan, mitä info- ja EPG-napin pitäisi saada aikaiseksi. Ei riitä, että info-näppäin ilmaisee, mitä juuri nyt ja seuraavaksi on tulossa, jos lisätiedot pitää käydä hakemassa ohjelmaoppaasta. Tässä vekottimessa EPG ei anna ruudukkoa eikä kanavakohtaista päivälistaa vaan nyt/seuraavaksi-näytön, johon saa lisätietoa ja muutaman tunnin aikajanalla otsikkoluetteloita. Moninkronista. Eikä EPG:stä pysty ajastamaan suoraan, vaan pitää syötellä päiviä ja aikoja kuin VHS-kaudella ikään.

Kiitosta sen sijaan ansaitsee mahdollisuus raapia kanavalistasta pois kaikki ne kanaalit, joita ei voi tai ei halua seurata ja jäljellejääneet voi järjestellä haluamaansa ortninkiin.

Tälläkin tehtaalla tarvitaan oikolukijaa, joka myös testaa sen mitä präntätty on. Manuaali vilisee virheitä - sekä kielellisiä että toiminnallisia - ja "aikajana" on ruudussakin "aikakana". Jokin teksti valikoissa näytti olevan kielivalinnasta huolimatta portugalia. 

Hupaisin piirre tulokkaassa on kaukosäädin, jolla on pituutta saman verran kuin telkkarilla korkeutta. No, eipähän kovin helposti katoa paperipinoihini.

Myöhempi edit.: Pitkällisen leikkimisen jälkeen löytyi ajastus EPG:n aikajanasysteemeistä. Nummeroita joutuu näpyttämään vain siinä tapauksessa, että EPG lakkoilee.