Liekö uutisilta köyhänlainen kun MTV3:n syysohjelmiston remontti ylittää HS:n uutiskynnyksen.

Tekstistä on noteerattavissa tieto  Kodinpuolustaja (Close to Home) -sarjan ilmaantumisesta. Kelvollista lakitupaa, joka jatkaa Maikkarin omaksumaa linjaa: pannaan ruutuun kaikki sellainen, mikä Jenkkilässä on jo saanut tappotuomion. CBS ilmoitti toukokuussa, että Close to Home haudataan kahden kauden jälkeen.

C.S.I. Miamin Maikkari passittaa kokonaan Subille. Tervemenoa vaan, jos ei kerran roskikseen asti uskalleta laittaa. Minä hylkäsin sarjan aikaa sitten kyllästyttyäni David Caruson maneereihin. Tiedättehän: Pää kallelleen, kädet lanteille ja yhdellä ja samalla ilmeellä ladeltuja latteuksia.

Sen HS:n uutinen sai aikaiseksi, että ryhdyin etsiskelemään hyväksi havaitsemiani suosikkeja syksyn tarjonnasta. Ylen ykköseltä ilahduttaa Sydämen asialla (Heartbeat) -sarjan uusintakierros aivan alusta lähtien. Yleensä kartan saippuoita, mutta kun menevät sijoittamaan tarinat nuoruuteni 1960-luvulle ja soittelevat ajan musiikkia, niin 3.9. lähtien arkeni on sarjalle pyhitetty.

Täysin toista laitaa on Murhan jäljet (Waking the Dead), josta TV1 alkaa pyörittää uusia jaksoja 26.8. ja jatkaa joulukuussa uusinnoilla. Plussaa on myös ainoan oikean brittiläisen Fitz ratkaisee (Cracker) -sarjan uusinta joulukuussa. 

Ylen kakkosen sarjatarjonnasta kohautan olkapäitäni ranskalaisille Mistralin tuulille, suhtaudun suopeasti Derrickin paluuseen ja hihittäen Pitkän Jussin majatalon ties kuinka monenteen uusintaan, sekä noteeraan sangen kelvollisen Robin Hoodin jännittävän joustaan maanantai-illoissa. Kesän kuluessa seurasin sarjaa Ruotsin TV4:ltä, mutta kestää tuo toisenkin katsomisen.

Maikkarilta bongasin Heroes-sarjan, josta pitää katsoa, onko se ennakkokohun väärtti. Samalla mielellä odottelen Neloselta Jerichon alkua 22.8. ja Dexterin käynnistymistä 30.8. Subilta pitää 27.8. tarkistaa, mitä yhteen kauteen jätetty Uhan alla (Invasion) oikein on syönyt, mutta muuten jätän tämän Big Brother -skeidaa kauppaavan kanavan rauhaan. Kun en taida olla edes Bladen (alk. 28.8.) kohderyhmää.