DigiExpossa kaapeliteeveen representantti lupasi, että MTV:n uusia  kanavia ei todennäköisesti tuputeta kaapelikortin haltijoiden murheeksi  ilman eri tilausta. Minun puolestani saavat olla: nykykortillani näen  jo muutenkin isoja koneita, moottorihurahtaneita äijiä ja ruotsalaisia  kalastusohjelmia. Näen vaan en katso.

Lastenkanaviakin on tarpeeksi ja kielen saan valita, joten en ole  "lapseksi jälleen"-elämänvaiheessani minkään subjuniorin tarpeessa. En  varsinkaan suomeksi dubattuna. Viime vuosien animaatioleffojen  dubbaukset ovat olleet jokseenkin kohtuullisia, mutta telkkarin  lastensarjojen liukuhihnaääntelyt ovat enimmäkseen ruokottoman huonoja.

Eilen illalla vieraisilla näkemäni Tenavat-jakson dubbaus oli samaa  pohjamutaa kuin aikanaan Ylen kanavilla nähty Arttu. Laittakaa nyt  ihmeessä porttikielto tai työsulku tai jokin muu karkote näille  ääntelijöille, jotka osaavat vain huutaa ja joiden suomen kieli on sana- ja lausepainotukseltaan päin männikköä. Tuommoisilla esikuvilla  ei ole ihme, että nykytenavat puhuvat vain kiljumalla ja haaveilevat tv-urasta uusina valkeapäinä ja pelkosina.

Luulin pääseväni tämänvuotisesta Big Brother -sesongista katsomatta  ainuttakaan ohjelmaa, mutta vierailulla olen jo kahdesti joutunut  BB-pakkosyötön uhriksi. Eikö ole ketään tenava-asiamiestä, joka saisi  roskan kiellettyä, kun ei näillä mistään mitään tietämättömillä  julkisuudenkipeillä ole itsekritiikkiä pysytellä pois moisesta  nöyryytysohjelmasta. Lähettäkää ainakin parturi paikalle leikkaamaan ja  pesemään Ollin hiukset, kun äijä ei ilmeisesti itse ymmärrä olevansa  epäsiisti.