Oltiin Narunjatkeen kanssa reissussa. Luulin ensin, että mentäis näytelmiin, mutta kun mukana ei ollut kärryllistä tavaraa, niin jokin uusi juttu oli tekeillä.

Perillä jouduin puntariin (4,9 kg) ja parikin ladya mittaili yltä ja päältä. Ja sitten vielä yksi lady tutkaili mittoja ja määriä ja päätteli niistä kaikenlaista. Vähän oli näytelmän meininki, kun oli esiintymisvitjat kaulassa, mutta jotenkin ei sit kuitenkaan, niin en viitsinyt turhan päiten pullistella. Olis varmaan pitänyt, mutta siitä lisää tuonnempana.

Narunjatke sai paperin, jossa on enimmäkseen 1A-tyyppistä merkintää. Ne on sitten vielä selkokielellä selitetty, että Narunjatke varmasti ymmärtäisi.

Paperista selviää, että pääni on 17 ja puoli senttiä pitkä, Kroppa 39 senttiä ja 8 sentin päässä masta. Välissä on kaula, joka on kuulemma hieman lyhyt ja sitten joku ihme 21 sentin säkä, joka on hieman matala. Rintojani en röyhistele, kun olen vaatimaton gentleman - tai niin kuin paperissa selitetään, että "hyvin rakentunut, elegantti uros" joka kuitenkin "saisi kantaa ryhtinsä paremmin". 

Kai olisin ollut ryhdikkäämpi, jos Narunjatke olisi vaivautunut kertomaan, mistä koko hypistely- ja mittausreissussa oli kyse. Sen kuulin vasta, kun tilaisuuden päätteeksi sain vähän juoksennella parin likan kanssa. Tilanne oli vähän kuin kissanruokamainoksessa: iso musta lyhytkarvainen tykkäs musta ja mä tykkäsin pienestä karkeakarvaisesta.

Likat paljastivat, että syynäämisessä oli kyse jalostustarkastuksesta. Saman tien muutuin tosi ryhdikkääksi supermieheksi, jolla todella on arvion mukaisesti  "pitkä, leveä, pyöreä, lihaksikas, kohtuullisen viisto lanne ja lantio" mutta tovin verran olin kaikkea muuta kuin paperiin kirjatttu "rauhallinen".

Kotimatkalla yritin saada selvää, onko minusta nyt tutkittu kaikki mahdollinen, kun kerran on tsekattu silmät, polvet, selkä, veri ja nyt nämä mitat ja määrät. Narunjatke oli vähän epämääräinen, ja kun kotiin päästiin niin leikittiin taas vähän tötterön kanssa. Kai mun täytyy jokin putkitutkinto vielä suorittaa. Huoh.

Yst.terv.
(S)epeli, syynätty