Ikääntymisen merkkejä lienee se, että oppii entistä hitaammin ja tottuu uusiin asioihin huonosti. Aivorusinani jokseenkin nuorekkaasta kunnosta kertonee kuitenkin jotakin se, että Harmony-yleiskaukosäätimen virittely ja käyttö eivät tuottaneet vaikeuksia.

Mutta nyt olen hukassa, kun kapulan latauskelkka kulahti eikä uutta voi erikseen ostaa. Oli siis kaivettava esiin telkkarin ja digiboksien yksilölliset kaukosäätimet. Vähintään kolmen säätimen kanssa sähläämiseen en totu millään ja oikeiden nappien löytäminen sormituntumalla ei suju enää lainkaan.

Uusi Harmony pitää saada, mutta nykymallit eivät vaikuta lainkaan niin näppäriltä kuin vanha 785. Tahdon kapulan, joka ei näytä terveyssiteeltä ja jossa on kunnon näppäimet eikä mitään kumimössöä tai touch screeniä.

Kääk!

Myöhempi edit: Kolmen kapulan kanssa sähläämiseen kyllästyneenä tilasin valmistajan verkkokaupasta 700-mallin. Pituudeltaan ja leveydeltään samankokoinen kuin 785 mutta vähän paksumpi. Erilaisia asiantuntija- ja kuluttaja-arvioita koluttuani luulottelen sen olevan jokseenkin vastaava.

Koska valmistajalla ei ollut enää myydä 785-laturia erikseen, puute korvattiin tarjoamalla 50 prosentin alennus uudesta kakesta. Veroista ja kuljetuskustannuksista huolimatta hankinta tuli parikymppiä halvemmaksi kuin jos olisin kävellyt Giganttiin. Paitsi että Gigantista olisin saant oitis, mutta nyt pakettini on edennyt UPS-matkassa vasta Utrechtista Kölniin.