Urakka-aikataulun mukaan putkirempan pitäisi minun kämppäni osalta olla valmis 21.6. Ei ole. Käyttöönluovutustarkastus on näillä näkymin jo 19.6.

Muoviseinä on purettu. Jääkaappi on kyljet putsattuina siirretty takaisin paikalleen. Keittiössä on uusi tiskipöytä (yksi iso ja syvä allas ja kätevä laskutila lieden ja altaan välissä). Pöytämallisen astianpesukoneen alle on ilmaantunut tilava vetolaatikko. Vettä on saanut lutrata jo useita päiviä. Klosettia on voinut käyttää viikon verran, mutta suihku on saanut vielä odottaa koppia ja käyttölupaa.

Oikeastaan on helpompi sanoa, mitä vielä puuttuu. Keittiöstä yksi jalkalista. Uuden laminaattilattian ja olohuoneen muovimaton välinen lista. Tiskikoneen asennus. Kylppäristä ovenpielien listat, vessapaperiteline ja kuivausteline sekä pesukoneen asennus.  

En tiedä, mihin kohtaan stressinaiheuttajien rankinglistassa putkiremppa asettuu, mutta itse en ainakaan ole mölystä ja pölystä hermostunut. Suurempi rasite oli kamojen siirtely leiriasumista varten, ja sama käänteisesti on edessä nyt, kun pinot ja kaaokset voi purkaa takaisin paikoilleen. Eli vaihe jota voisi verrata muuttoon, joka lienee stressilistassa sangen korkealla.

Yleisin kysymys empaattisilta lajitovereilta on ollut tiedustelu, miten koirat ovat rempan kestäneet. Maija ja Elli eivät ole olleet metelistä millänsäkään, vaan nukkuneet tyynesti vatsa pystyssä. Muovin takana ramppaaville miehille on puolihuolimattomasti tuhahdettu. Narunjatkeen vessatarve on hyödynnetty omien ulkoilujen vaatimiseen - kuitenkin sen verran kohteliaasti, että tyttöpari ei suinkaan ole syöksynyt suin päin alaulko-ovelle vaan ensin johdattanut Narunjatkeen saunakäytävän klosettiin.