Sub käynnistää keskiyöllä uusintana sarjan Paljastava katse (Angela's Eyes), joka jäi yhteen kauteen vuonna 2006. Sankaritar on elävä valheenpaljastuskone, joka kasvojen ja kehon kieltä lukien tietää, milloin joku valehtelee. Sarja sai puukosta, mutta aihe ei.

Tällä hetkellä Ruotsin TV4:llä (keksiviikkoisin klo 22.00) pyörii sarja Lie to Me, jossa kokonainen tiimi eläviä valheenpaljastajia antaa apuaan erilaisille lainvartiointipuljuille. Pääosassa on Tim Roth, ja hahmon sanotaan pohjautuvan ihkaelävään psykologiin nimeltä Paul Ekman. Oli miten oli, Tim Roth valheenpaljastajana on huomattavasti karismaattisempi ja kiehtovampi kuin Paljastavan katseen Angela.

Kyky havaita toden ja valheen ero kantaa myös sarjaa nimeltä The Mentalist, jota tällä haavaa pyörittää Ruotsin TV3 (tiistaisin klo 22.00) ja joka on tulossa myös Maikkarille tämän vuoden aikana. Sen keskushahmo on Simon Bakerin näyttelemä Patrick Jane, uransa hylännyt tv-meedio ja "selvännäkijä", joka on päätynyt kalifornialaisen tutkimusryhmän konsultiksi ratkomaan vakavia rikoksia. Simon Baker on juuri nimetty tv-ruudun seksikkäimmäksi miesstaraksi, ja The Mentalist nappasi tammikuussa People's Choice -palkinnon kategoriassa Favorite New TV Drama.

Kun amerikkalaisissa rikosdraamoissa päähenkilöiden luonnekuvaa ryyditetään perhetragedioilla (Lifen sankari 12 vuotta syyttömänä vankilassa, Navy CIS:n Gibbs menetti perheensä autopommin räjähdyksessä, The Mentalistin Patrick Janen perheen tappoi sarjamurhaaja), tuntuu kuin rikostutkijoilla ei olisi normaalia perhe-elämää ollenkaan. Onneksi on Midsomerin murhien Tom Barnaby, ja sarjan ainoa "tragedia" on siinä, että YLE näyttää näitä tarinoita suomalaisille useamman vuoden verran jälkijunassa.