Hah!

Okei, pahan alku ja juuri voi piileskellä maanantaissa mutta putkahtaa esiin vasta tiistaina. Näin se kävi:

Jälkipalveluskoira Maija ja kaverinsa Nootti-Nuutti kävivät  maanantaina 19.30 hakemassa raivotautirokotuksensa. Eläinlääkärissä käyminen on koirille yhtä juhlaa – mennään laulaen ja tullaan vihellellen. Nyt laulu oli Nootti-Nuutin osalta tavallista kovaäänisempää, koska jälkipalvelus-Maijalla oli juoksu parhaissa päivissään, eikä neitikään olisi hauskanpitoa vastustellut. Mutta kun Narunjatke ei halunnut, niin se siitä sitten.

Rokotukset saatiin ja vähän viivyteltiin mahdollisen allergiareaktion varalta. Ei ilmennyt joten koirat kotiutuivat tahoilleen.

Runsas 16 tuntia myöhemmin Maija päätti muuttua ulkomuodoltaan ajokoiraksi. Huulet turposivat, pää turposi, korvia kutitti. Huonoa oloa korosti oksentelu, eli ensiavuksi annettu puolikas kyytabletti kävi vain kääntymässä. Ei kun lääkäriin.

Herttoniemen metroasemalla noustiin bussiin 81, joka aikataulun mukaisesti alkoi nousta Hiihtomäentietä. Kyseisellä kadulla paikoitellaan autoja molemmin puolin, ja kun toisella puolella on iso kuorma-auto ja toisella puolen iso pakettiauto, kaksi HKL:n bussia eivät mahdu samasta väylästä suuntiinsa. Toisen piti peruuttaa, eikä ihme, jos hommassa ruttaantuu kadunviereen paikoitettu henkilöauto.

Jätimme ajokoirasta beaglen näköiseksi muuntuneen Maijan kanssa bussin setvimään asioitaan ja kävelimme loppumatkan. Tohtori antoi apunsa ja antihistamiininsa, yleiskunto tarkistettiin ja palasimme kotiin. Omalle metroasemalle saapuessamme vastakkaiseen suuntaan matkalla ollut oranssimato seisoskeli paikallaan, koskapa laiturilla nytkähteli herrahenkilö, jonka paikallaolijat kertoivat lyöneen päänsä metrovaunun seinään.

Tiistai oli ja on edelleenkin vähän kurja päivä Maijalle (näyttää jo mäyräkoiralta, vaikka leuan alla on vihikoiramainen poimupussi), mutta ei ole päivä ollut yhtä juhlaa hookooällällekään.

Myöhempi edit: Uutiset tiesivät kertoa, että Vuosaaresta keskustaan matkalla olleessa oranssimadossa oli sanomalehti palanut. Sekin vielä.