Koska asiat ovat aina hyvin niin kuin ne ovat, kotikerrostaloani myllertävässä putkiremontissa on puolensa.

Joutilaan luokan seniorikansalaisena herätyskellon käyttö ehti liki pitäen unohtua. Nukkua sai häiriöittä, kunnes kylmä koirankirsu korvassa ilmoitti, että piss-nes-pisstäytyminen olisi nyt paikallaan. Kirsun ovat nyt korvanneet eriääniset porat, jotka jokseenkin säännöllisesti aloittavat päivätyönsä aamusella puoli kahdeksan ja kahdeksan välillä.

Melutasoon ehti vähin erin tottua, kun remppa eteni naapuriportaassa. Vuoden alusta myös meidän portaamme hissi ja käytävät on vuorattu pahvilla, ja melu on tuplaantunut. Äänien aiheuttama ärtymystaso on kuitenkin tasaisen alhainen, sillä ammattilaisten tapa hoitaa poraamisensa on miljoona kertaa vähemmän kiukuttavaa kuin amatööriremppaajien iskuporapelleilyt arki-iltaisin.

Pärinä ja kilkutus katkeavat yhdentoista pintaan lounastauon ajaksi. Kahvitauonkin pitävät jossakin kohtaa alkuiltapäivää, ja työn äänet hiljenevät neljään mennessä. Seniorikansalainen erottaa nyt myös arjen ja viikonlopun melun ja meluttomuuden mukaan. Struktuuria sekin.

Peltor-kuulosuojaimiani olen joutunut toistaiseksi käyttämään vain kerran. Sen sijaan kuulokkeisiin johdettu radion/television äänimaisema on riittänyt sulkemaan pahimat pärinät pois.

Toistaiseksi. Minun osaltani pahin on kuitenkin vielä edessä. Kohta joudun siirtämään elämäni peräkammarin puolelle ja lämpimän kevään toivossa parvekkeelle ynnä ratkomaan veden ja vesiklosetin puutetta, kun mylläys lopulta yltää ensin olohuone-keittiöni seinän taakse ja lopulta huhtikuussa minunkin pesääni.

Pakoon en lähde. Jos naapuriportaan kasikymppinen pariskunta kykeni elämään rempan keskellä, niin täytyy sen minultakin onnistua.

Juhannukseksi on luvattu valmista. Kuluneiden kuukausien aikana urakoitsija on osoittanut pysyvänsä aikataulussa ja tekevänsä ensiluokkaista työtä. Tekstiviestein ja sähköpostein hoidettu tiedotus täydennettynä hissin oveen teipatuilla nooteilla kielivät erinomaisesta viestintäkyvystä. Kauhujutut putkiremonteista eivät ainakaan näillä näkymin toteudu tässä kiinteistössä.