Päivää taas.

Huushollissa meno on sitä yhtä ja samaa: ulkoilua ja ruokailua. Sen verran on muutosta, että Narunjatke osti uuden sohvan, mutta ei ymmärtänyt vaihtaa kahden istuttavaa astetta isompaan, jotta mahtuisi itse sekaan.

Osti se uuden sängynkin. Sen verran korkean, että joutui laittamaan meille sängynpäähän laatikkorahin portaaksi. Plussaa on se, että leveyttä tuli parikymmentä senttiä lisää, niin Narunjatkeen riski pudota on pienempi. 

Sängyn mukana tuli samanlainen kapula, jolla Narunjatke osoittelee noita tuiottelulaatikoitaan. Tämä kapula tekee sängylle kummia, välillä nousee yläpää ja välillä alapää, joskus molemmat. Ja jos Narunjatke lähtee yöllä valkoiselle valtaistuimelle, niin sytyttää valon sängyn alle. Näkee tulla takaisin. Puhdasta pelleilyä, kun on meillä sängyn vieressä ihan oikea lamppukin.

Sen verran on ruokahuollossa tapahtunut, että siirryin puuropojaksi pari kuukautta sitten. Narunjatke kokkaa kulhollisen kerran viikossa. Pari viikkoa sitten isotäti-Maija siirtyi myös puurokaartiin ja Mutsi tulee perässä, kunhan on syönyt loppuun viimeisen nappulasatsin. Narunjatke joutuu kokkaamaan ryynisotkuaan vähän useammin, mutta kai se tekee sen mieluummin kuin raahaa nappulapusseja ostoshelvetistä. 

Näytelmissä en ole tänä vuonna käynyt. Mutsi on käynyt parissa ja tullut nokka pystyssä himaan, kun on parhaaksi veteraaniksi valittu. Viimeisimpään näytelmään otti Maijan mukaan. Olisi kannattanut olla ottamatta, koska Mutsi hävisi 12-vuotiaalle seniorille ihan pystyyn, kun Maija pokkaili pokaaleita moneen kertaan. Nyt Mutsi on sitä mieltä, että voiton avaimet ovat varmaan noissa ryyneissä, joten kyllä sillekin puuro kelpaisi heti oitis eikä vasta sitten.

Narunjatke käski laittaa ryynireseptin tänne, jos vaikka kelpaisi muillekin:

1 dl valkoista riisiä
1 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 dl hirssiä - Narunjatke käyttää hiutaleita
1 dl tattaria - tässäkin Narunjatke suosii hutaleita
400 gr jauhelihaa - minä tykkään kalkkunan ja broilerin paistijauhelihasta, mutta sika-nautakin käy (80 prossaa sikaa)
15 dl vettä
Mukaan voi raastaa porkkanaakin, jos tykkää. Me ei tykätä.
Sotkua haudutetaan 170 asteen uunissa 1,5 tuntia. Otetaan hetkeksi ulos ja sekoitetaan, ettei liha muodosta kalvoa satsin pinnalle. Takaisin uuniin puoleksi tunniksi ja sitten uunin voi sammuttaa ja jättää satsin hautumaan jälkilämpöön tai ottaa pois. 

Minä syön tuota määrää viikon, mutta nyt kun Maija ja kohta Mutsikin tulee osille, niin puuroa pitää laittaa useammin. Vaihtoehto olisi minun annoksieni pienennys, mihin en suostu.

Ja se on muuten taas ruoka-aika. Moi.

(S)epeli, huttuherra