Älkää pelästykö, ei minulla ole kirppuja. Mutta kiirettä pitää.

Mutsi on kylässä. On ollut jo jonkin aikaa odottamassa, että alkaisi tuoksua hyvältä. Sitten se on jonkun hurttapojan kanssa sillä lailla, ja minä saan aikanaan puolisisaruksia tai jotain.

Tuskin Mutsi oli päässyt kynnyksen yli, kun se jo antoi minulle turpiin. Isotäti-Maija katseli vierestä silmät lautasen kokoisina ja otti opikseen. Siitä lähtien olen ollut likkojen vinkuleluna aamusta iltaan.

Hyvä että välillä syödä ehtii.

Safkat on kyllä parantuneet. Mutsi oli tullessaan vähän ronkeli ja sai Narunjatkeen kokkailemaan kaikenlaisia lisäherkkuja nappuloiden koristeeksi. Ei parane valittaa. Oman kupin kanssa pidän hoppua, ettei Maija pääse osingoille, ja sitten me yhdessä valvotaan Mutsin ja Isomummun safkaamista. Hitaita ovat ja ripottelevat nappuloita kipponsa ympärille. Mutsi ei sano mitään, eikä Isomummun murinakaan kovin vakuuttavaa ole. Bonusta siis tulee, jos on nopea.

Postinlukukierroksilla onkin sitten tanakasti hommia. Ainoana Äijänä  akkalaumassa on joka tytön tekemiset merkattava, ja sitten on vielä omat vakiokoivut ja -tolpat. Lisäksi pitää vahtia vieraat koirat, oravat, lokit ja varikset.

Jokin näytelmä on ilmeisesti tulossa, kun treenit ovat taas alkaneet. Palkkiota tulee, kun seisoskelen pöydällä tyylikkäästi. Likat saavat myös, vaikka eivät mitään teekään. Paitsi odottavat, että minut nostetaan alas, jotta saavat jahdata ympäri huushollia.

Siipeilijät.

Yst.terv.

(S)epeli, vinkulelu