Koko aktiivisen työurani ajan muuan Vankka vakuutusyhtiö lähetti minulle vuosittain yhteenvedon siitä, paljonko mistäkin työsuhteesta ja keikasta milloinkin oli kertynyt eläkettä. Niinpä vuosi sitten – kun aina haluan hoitaa asioita hyvissä ajoin etukäteen – pyysin tältä Vankalta yhtiöltä etukäteisarviota siitä, paljonko tämän vuoden alusta tulisin saamaan eläkettä.

Vastasivat kiltisti mutta kertoivat samalla, että Vankka-yhtiö ei olisikaan eläkkeen maksaja vaan se olisikin Feläke. Joten joulukuussa aikojen täytyttyä ja kaikki proopuskat saatuani kävelin siis Feläke-yhtiön konttooriin. Missä sanoivat, että täytetään nämä paperit, mutta rekisterien mukaan asia kuuluu Vankalle. Ja laittoivat paperit suoraan sinne.

Pari viikkoa myöhemmin tuli Vankalta paperi, jossa sanottiin, että ei kuulu meille vaan Feläkkeelle, joten paperit on laitettu sinne. Tänään tuli Feläkkeeltä paperi, jossa sanottiin, ettei kuulu meille vaan Vankalle, joten paperit on laitettu sinne.

Tässä kohtaa Pahantapaiselta SenioriKansalaiselta paloivat proput ja käämit. Parissa kiukkuisessa puhelussa ilmoitin kummallekin yhtiölle, että minua ei pätkääkään kiinnosta, kuka eläkkeen käytännössä maksaa. Eli laittakaahan rahat tulemaan ja pallotelkaa sitten keskenänne laskuja eikä kiistattomasti eläkkeeseen oikeutetun kansalaisen hakemuspapereita. 

Kiukusta oli sen verran hyötyä, että tuleva eläkesumma löytyi 20 sekunnissa ja päätöstä luvattiin pikavauhtia. Pääsenpähän käymään verokarhun pakeilla.