Kun vammaiskuljetusten puhelintilausvastaanotto on jossain Itä-Suomessa, niin missäköhän mahtaa olla Elisan tekninen puhelintuki? Rovaniemellä?

Anyway, muutaman päivän laajakaistani on ollut puolipäiväkaista. Aamuisin toimii, mutta iltapäiväksi aloittaa siestan, josta ei välttämättä herää edes illaksi. Pari päivää katselin ja sitten päätin kysyä Elisalta. onko jossain päin linjat solmussa ja serverit nurin.

Ihan söötin tuntuinen nuorimies ongelmaa kanssani pähkäili ja yhteisvoimin palautimme tehdasasetuksia ja diagnosoimme syytä vilkkuvaan linjavaloon. Se on pojalle kunniaksi, ettei alkanut etsiä vikaa Macista vaan nimenomaan modeemista.

Suostui tekemään vikailmoituksen, mutta kehotti menemään Elisan puotiin testauttamaan modeemin. Kun osoitetta luki jostakin listasta ja äänestä oli selvästi havaittavissa, ettei pojalla ollut hajuakaan siitä, missä päin Helsinkiä putiikit mahtoivat sijaita, jäin ihmettelemään puhelinpalvelun maantieteellistä sijaintia.

Ja sekin jäi mietityttämään, että onko Elisalla tapana mieluummin juoksuttaa asiakasta kuin tunnustaa, että palvelimet ronklaavat.