Kaapeliverkon, digiboksin ja ohjelmakortin pyhällä kolminaisuudella on mahdollisuus olla ns. ajastaan edellä, jos nyt telkkariohjelmista sillä lailla voi ylipäänsä edes ajatella. On myös mahdollisuus olla ajastaan jäljessä eli saa katsottavakseen sitä, minkä on Suomen telkusta aikoinaan missannut.

Minä maksan ihan mielelläni 21 euroa kuussa sellaisista paketeista, joiden avulla näen BBC Primen tarjontaa ja pääsen olemaan ruotsalainen as it happens. Prime uusii huippukomedioitaan ja svedukanavilla ollaan joissakin britti- ja jenkkisarjoissa Suomea edellä puolesta sesongista jopa useampaan.

Vaikka en ihan kaikkea svedukanavilta seuraisikaan, niin tapaamiani sarjatuttavuuksia voi siirtää muistilokeroon "sitten kun tämä Suomessa tulee, niin..." Kohuttu Pako meni minun roskikseeni jo kauan ennen kuin sarja Suomessa alkoi. Sen sijaan Suomessa helmikuussa alkava Kadotettu eli Vanished on merkattu kategoriaan "ehkäpä". 

Ohjelmakorttini avustuksella olen saanut seurata, mitä komisario Morsen assistentille eli Lewisille kuuluu. Ei toki enempää kuin tv-leffan verran, vaikka puolitoistatuntinen vaikuttikin sarjapilotilta. Kiinnostava tuttavuus on myös Life on Mars, jossa nuori etsivä vajoaa koomaan ja Aikahypyn tapaan siirtyy 1970-luvun lontoolaiselle poliisiasemalle elämään toista, räkäistä ja rujoa todellisuutta. Tänä iltana svedukanavalla alkaa Jenkeissä hypetetty Standoff.

Vaikka en Housesta tykännytkään niin James Woodsin esittämässä samalla tapaa äkäisessä syyttäjässä Sebastian Starkissa on viehätystä. Tällä Shark-sarjan hahmolla on kyyniseen makuuni istuvia sääntöjä:
  • Oikeudenkäynti on sotaa, toiseksi jääminen on kuolemaa.
  • Totuus on suhteellista. Valitse se mikä toimii.
  • Jury-oikeudenkäynneissä ei ole kyse laista vaan siitä, mitä 12 ihmistä pitää oikeana.
Parin vuoden ohjelmakorttikokemuksella katson voivani antaa vasta digiaikaan siirtyville kaapeliverkkoasiakkaille yhden neuvon: Älkää hankkiko ohjelmakorttia siksi, että olisi mahdollisuus katsoa jotakin tai joitakin kanavia vaan sen mukaan mitä todella katsotte. Itse laitoin mäkeen kaikki sellaiset kanavat, joita en todellakaan katsonut ns. koko rahan edestä. Säästöä syntyi 38 euroa kuussa.