Viime viikonvaihteessa havaitsin, että lauantaisin tänne pöllähdetään ruokaan liittyvillä avainsanoilla, joten ajattelin avustaa nälkäisiä. Kuolatkaa tätä:

386831.jpg

Jees, lammasta. Tai ehkä sen lapsi. En enää muista, kun tuo on jouluaaton aaton hankintaiskussa pakastimeen säilötty.

Enivei. Sekoitin puoleen desiin luomurypsiöljyä suolaa ynnä muita mausteita ja yrttejä ja sivelin sen pullasudilla ympäri uhria. Sinä aikana, kun kaasulieteni uuni kuumeni 230 asteeseen, pilkoin yhden punasipulin.

Uhri uuniin 20 minuutiksi kerran välillä kääntäen ja öljyä sivellen. Ideana on saada aikaiseksi suojaava kalvo, joka pitää uhrin mölyt... ei kun mehut lihan sisällä eikä ulkona. Tuon 20 minuutin aikana paistoin / kuullotin / kärtsäsin punasipulit ja lisäsin loppuvaiheessa vettä ja aikajakson päättyessä viskasin sekoituksen bään seuraksi. Uunin lämpötila 170 asteeseen ja nyt odotellaan.

Odotellaan sitä, että kun parsinneulalla pistelen paistin lihavimpaan kohtaan, niin sieltä valuva neste on lähes kirkasta, mutta hivenen roosan värinen. Odotellessa voi sitten pohtia, kääräiseekö paistin, lehtisalaatin ja herneiden kaveriksi perunaa muhennoksena vai kokonaisena ja rakenteleeko gourmet-kastikkeen tuosta sipuli-neste-pohjasta. Hmmm.

Ja nyt kaduttaa, etten sittenkin käynyt Alkossa punaviiniostoksilla vaan mieluummin lottosin.