Ruotsin TV4 on pyörittänyt tähtien kanssa tanssimista jo useamman viikon nimellä Let's Dance. Pareja on viime perjantain jälkeen neljä alunperin täydestä tusinasta, ja julkkiksista kisaavat edelleen yksi pituushyppääjä, yksi painija, yksi taikuri ja sitten Lasse Brandeby, näyttelijä.

Brandeby ei ohjelmasarjan aikana ole montakaan askelta tanssinut, eikä tuomareilta ole montakaan pistettä herunut. mutta kansansuosion vuoksi herra on pysynyt kisassa mukana viikosta toiseen. Siitäkin huolimatta, että hänen haastattelulausunnoistaan tihkuu sanoma "älkää herran tähden äänestäkö minua".

Ruotsalaiselle iltapäivälehdistölle ilmiö on tietenkin herkkupala, josta otetaan kaikki irti. Runsas viikko sitten saatiin aikaiseksi uutinen, että Lasse-parkaa uhkaa diskaus liian vähäisen treenaamisen ja tanssimisen vuoksi, mutta niin vain mies talutti partnerinsa slow foxiin perjantaina, tanssi muutaman askelenkin ja jopa vei daamiaan jokusen tahdin verran. Tuomareilta nelosia mutta kansalta valtakirja jatkaa.

Ja nyt sitten ruotsalaisia äänestäjiä syytetään siitä, etteivät he ota koko kisaa vakavasti. Oj då.

Edit:  Suomen Tanssii tähtien kanssa ehti sunnuntaina ensimmäiseen äänestykseen ja sen perusteella kansalla oli heikoimmasta parista sama näkemys kuin tuomareilla. Eivät auta säihkysääret, jos polvet ovat koukussa.