Valokuvatorstain aihe sattui sikäli sopivasti, että suunnitteilla on jonkin aikaa ollut talvivarastoretki Hakaniemen halliin. Tänään se toteutui.

Pelin henki on täyttää pakastin niillä lihatuotteilla, joita huushollissa useimmin syödään. Minulla se on lähinnä porsasta, ja nautakarjasta suostun hyödyntämään vain jauhelihaa ja kieltä. Vanha kokemus sanoo, että vaikka rahallinen kertapanostus onkin tuntuva, säästöä syntyy siitä, että muita kauppareissuja tulee sitten sen verran vähemmän, joten heräteostoksiakaan ei synny.

No, ei hallissakaan heräteostoksilta säästy. Joulua varten meni muikunmätiä pakkaseen, eikä perjantaita oikein voi viettää ilman graavilohta. Vaan lasketaan tuo 30 euroa pois, ja todetaan, että 90 erkillä pakkaseen sulloutui liki 40 liha-aterian ainekset sopiviin annospusseihin pakattuna. Ynnä jotain muuta leipää kuin markettien vakiopullat.

Olo on kuin talvivarastonsa keränneellä oravalla. Paitsi että oravat eivät kuulemma muista, mihin ovat herkkunsa työntäneet, vaan minäpä muistan.