Kun minua alkaa jokin asia tosissaan harmittaa, niin lopulta pyristäydyn irti kiukuttavista juttuhommeleista. Tuhlattuani useamman blogimerkinnän aiheesta DNA/Welhon kaapelitelevisiopalvelu (eli sen puute) ja kaikenlaiset kikkakutoset asiakkaiden ärsyttämiseksi, vietin muutaman tunnin tutustuen Maxivisionin systeemiin.

Olen minä sitä toki aikaisemminkin tutkaillut, mutta kun tarjonnasta puuttui silloin pari minulle tärkeää kanavaa, asia ei edennyt tutkailua pidemmälle. Nyt nekin kynnyskanavat ovat tarjonnassa mukana.

Koska kuulun sukuun, joka ei säästä, tilaus lähti sunnuntaina. Tiistaina iltapäivällä tarvittava pikkuinen HD-boksi saapui eli tässäkin tapauksessa palvelu oli monin verroin nopeampaa kuin DNA/Welhon kyky valtuuttaa ja postittaa yksi vaivainen katselukortti. Jokusen tilajärjestelyn jälkeen boksi ethernetillä kiinni laajakaistamodeemiin ja HDMI:llä telkkariin. Systeemin rekisteröinti Maxivisionin nettisivulla ja virtaa peliin.

Kuvaa tulee ja pari viikkoa puolentoista sataa kanavaa näkyy. Tai näkyi tiistain loppuiltaan saakka, kunnes tavara alkoi nykiä äänettömästi ja katosi lopulta kokonaan. Ensimmäiset epäilyt kohdistuivat omaan laajakaistayhteyteeni, kunnes keskiviikkoaamun koittaessa paljastui Maxivisionin palvelimen kaatuneen. Ei sen kummempi katastrofi kuin DNA/Welhon "valtuutuspäivitykset", jotka takuuvarmasti pimensivät aina jonkin maksukanavani useammaksi päiväksi. Aamukymmeneltä Maxivision toimi taas kuin unelma.

Systeemissä on tv:n orjalle useita etuja.

Ensinnäkin: on aivan sama, missä huushollin antennipistoke on. Tärkeämpää on puhelinpistokkeen sijainti suhteessa telkkariin. Siinä vaiheessa, kun joudun vetäytymään putkirempan tieltä kammarin puolelle, asunnon ainoa antennipistoke jää seinän taakse, mutta kammarissa on puhelinpistoke.

Toiseksi: ajastukset voi tehdä netissä Maxivisionin ohjelmaoppaasta. Tarkoittaa, että ajastaaa voi vaikka älykännykällään reissun päällä. Toki ajastaa voi myös boksin ohjelmaoppaasta, jossa on informaatiota tonneittain enemmän kuin mitä DNA/Welhon kautta asiakkaalle vaivaudutaan syöttämään. 

Kolmanneksi: tallennukset menevät verkkolevylle. Enää ei ole tallentavan digiboksin rajoituksia malliin "tallenna kahta kanavaa, katso kolmatta". Voin tallentaa ajallisesti päällekkäin menevää tavaraa niin paljon kuin sielu sietää.

Paitsi että: Canal+, Viasat sekä MTV3:n ja Nelosen maksukanavaosastot ovat keksineet, että verkkolevylle tallentaminen ei muka ole samanlaista henkilökohtaiseen käyttöön tallentamista kuin digiboksin kovalevylle. Niinpä tuota tarjontaa ei voi tallentaa verkkolevylle, mutta onhan boksin ahterissa kaikenlaista lähtöliitäntää tallennusvehkeille. Lisäksi olen kiinnostunut vain kolmesta MTV3:n maksukanavasta, joilla kamaa uusitaan kiitettävästi, joten hätä ei ole tämännäköinen.

Jos nyt jotakin pitäisi moittia niin boksin ohjelmaoppaan layoutia. Olen aina inhonnut ja tulen aina inhoamaan ruudukkoratkaisuja, vaikka ne olisivatkin nopeita päivittymään, mutta Maxivisionin netissä olevan ohjelmaoppaan ansiosta voin antaa tämän vajavaisuuden anteeksi.

Sen lisäksi, että saan kaipaamaani nopeutta ja joustavuutta palveluun, pääsen kuukausittain kympin verran halvemmalla. Alkupanostus tulee kuitattua noin vuodessa.

Eikä mielenrauhaa voi mitata rahassa.