922140.jpg

Pahantapaisten SenioriKansalaisten (PSK) syyskauden avajaiset vietettiin Tallinnassa. Joukkoa vahvistettiin PSK:n Uudenmaan Maakuntaosaston Ateriavastaavalla (UMA), ja koska seniorimpi Seniori (SS) oli ilmoittanut, ettei hän kävele Tallinnan maihinnousuputkia pitkin, mukana oli myös yksi uusi PSK-harjoittelija (H) ja hänen pojaltaan lainattu Toyota.

Pääkaupungin eri suuntiin suoritetun keräilyerän jälkeen kaikki seniorit oli saatu kyytiin ja Toyota laivaan-ajojonoon, jonka valvoja vakuuttui, ettei auto ollut varastettu. Star-alus osoittautui uutuudestaan huolimatta vanhalla kaavalla tehdyksi piironginlaatikoksi, jossa syödään siellä sun täällä, juodaan siellä sun täällä ja tuhlataan loput rahat taxfreessä.

UMA piti baarin 5,50 euron erikoistarjousjuomia kalliina ja meni ostamaan itselleen drinkin, joka maksoi 6,50.  Koska merenkäynti sai selvänkin ihmisen huojumaan kuin humalainen, Juniorimpi Seniori (JS) tyytyi raakaan colaan mutta käytti parikymppiä taxfreen brandyostoksiin. SS hankki rasiakaupalla Läkerolia.

Tallinnassa satoi vettä kaatamalla mutta vain siihen asti, kunnes Toyota oli saatu tullista läpi ja pysäköityä tietyn ostoskeskuksen eteen. H osoitti heti olevansa tehtäviensä tasalla pitäessään huolta siitä, etteivät seniorit ole missään vaiheessa 20 metriä kauempana vessasta.

Ensimmäinen rahantuhlauspaikka oli apteekki, josta SS osti E-vitamiinia ja särkylääkkeitä ja JS  jalkasienen. Kun ostarin yhdestä puodista oli vielä handlattu lasisia mäyräkoiria, oltiin valmiita parin tunnin ostoshurmokseen Rimissä. SS osti pansuolaa ja läskiä, JS leipää, viiniä ja läskiä ja UMA suolattuja ravunhäntiä ynnä juomia koko maakunnan tarpeisiin.

922137.jpg

Tajutessaan rullaavansa ostoskärryä 700 Eesti kroonin arvosta JS:n vatsa alkoi kouristella, mikä oli sen merkki, että oli päästävä Toyotalle ja korkattava brandy. Ensiavun tehottua jälkihoitoa oli tarjolla Sakun ja porsaankyljyksen muodossa, minkä jälkeen retkue oli valmis vaeltamaan halki vanhan kaupungin kahville ja suklaalle. Matkan varrella SS hankki pilkullisia mäyräkoiria, JS ihasteli meripihkaista purjevenettä ja UMA katsasti erilaisia sormuksia.

922141.jpg

Ennen paluumatkaa oli aikaa katsastaa vielä yksi marketti, jossa JS:ia vastaan käveli Se Vaate, mikä piti sekä sovittaa että ostaa pois. Kvartetin voimin todettiin, että housunlahkeita on lyhennettävä pari senttiä, mitä ei kuitenkaan tehty heti kohta vaan jätettiin JS:n jälkikasvun midinettivoimin toteutettavaksi.

Paluumatka suoritettiin lievähkössä merenkäynnissä Nordic Jetillä, jonka SS ja UMA epäilivät uppoavan tuota pikaa tai kipparin olevan joko humalassa tai entinen slalomhiihtäjä. Porukalla ihmeteltiin vessan sinistä valoa, ja käytiin tarkistamassa, onko todella niin, ettei siinä valossa saa suonista selvää.

Katajanokan satamassa UMA:lla oli noutaja, ja Toyotan takakontiti huomattavasti kevennettynä H ohjasti SS:n ja JS:n pääkaupungin itäisiin osiin orpolapsihoidossa olleita mäyräkoiria noutamaan. Matkalla PSK:n syyskauden avaus todettiin onnistuneeksi ja promilletasapainoltaan kohtuulliseksi.