Paljon mutta valikoidusti telkkaria katsovalle joutilaalle ohjelmatietojen lähde on tärkeä juttu. Tuosta sivupalkin Tv:ssäni tänään -kohdasta tarkkasilmäisimmät lienevät havainneet, että Ruotsin TV3 on huushollissani sangen suosittu, ja usein hakeudun myös muiden ruotsalaiskanavien äärelle. Niiden lisäksi ulkomaisista kanavista päivittäisessä käytössä ovat BBC Prime ja Discovery.

Nyt luulisi, että Suomen maasta löytyy takuusti jokin printattu aviisi, joka pitäisi minut ajan tasalla. Niin ei kuitenkaan ole.

Tanskalaiskonsernissa on toki parikin lättyä, joissa kanavia riittää kehumiseen asti. Ongelma vain on siinä, että kategorisesti kieltäydyn lukemasta ulkomaisten kanavien ohjelmaotsikoita, jotka on toimituksen voimin käännetty suomeksi. Toimitus, joka sellaista tekee, pitää lukijoitaan tyhminä. Jos en ruotsia osaisi, tuskin maksaisin kaapeliyhtiölle euroja nähdäkseni kanavia, joiden kieltä en ymmärrä.

Kaikki muut käsiini osuneet lehdet tuntuvat boikotoivan Ruotsin TV3-kanavaa. Poikkeuksen tekee Hufvudstadsbladet, joka kiltisti raportoi kaikki Sverige-kanaalit. Ongelmana on, että HBL:n TV3-tiedot eivät useinkaan pidä paikkaansa. BBC Primenkin tiedot olivat yhdessä vaiheessa vuoden vanhoja. Itse asiasta kuultuna HBL:n toimitus kertoi ostavansa listaukset Suomen Tietotoimistolta, joka siis hakee tiedot ties mistä, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan paikkansapitävästä lähteestä.

Onneksi on netti. Ja oma printteri.