Kriisipuurosta heitettiin mantelilla eli haastettiin literatuuraamaan. Auh.

1. Kirja, joka muutti elämäsi:
Sellaista ei suoranaisesti ole. Mutta tiukimmin elämääni vaikuttanut kirja, oli pelottavasti kuvitettu Lumikki. Paha äitipuoli oli niin julman näköinen, että 2-3-vuotiaana laitoin joka ilta kirjan huoneeni maton alle, ja tuolinjalan vielä päälle lukoksi. Kirjan pariksi nousee ehdottomasti Aku Ankan ensimmäinen suomalainen numero joulun korvilta 1951. Sen perinteinen logo paljasti minulle, miten tutuista kirjaimista muodostuu sanoja. Lukutaito karkotti Lumikin pelottavuuden kertaheitolla.

2. Kirja, jonka olet lukenut useammin kuin kerran:
Valtaosa kotikirjastoni opuksista on tullut luetuksi useampaan kertaan. Tuntemattoman sotilaan ja Seitsemän veljestä luen kummatkin kerran vuodessa, joten ne taitavat mennä uusintalistan kärkeen.

3. Kirja, jonka tahtoisit mukaan autiolle saarelle:
Riippuu saaren maantieteellisestä sijainnista, mutta kyllä se jokin survival guide olisi.

4. Kirja, joka teki sinusta hupakon:
Hupsuksi faniksi minut on tehnyt useampikin kirjasarja, jonka seuraavaa osaa on joutunut odottamaan kuukausitolkulla (Eddingsin Belgariad, Rowlingin Potter). Monikin kirja on saanut leikkimään ajatuksella, kuka tunnettu Hollywood-stara esittäisi mitäkin roolia, jos kirjasta tehtäisiin elokuva. Ja jokainen lapsuudestani asti huolella säästetty suosikki saa minusta esille nostalgisen unelmoijan. Mutta hupakoksi? Ei mikään.

5. Kirja, joka sai sinut puhkeamaan kyyneliin:
Sesse Koiviston Mäyräkoiran tarina.

6. Kirja, jonka toivoisit tulleen kirjoitetuksi:
Basic logic for dummies.

7. Kirja, josta toivot, että sitä ei olisi ikinä kirjoitettu:
Joka kodin lääkärikirja. Jos ei muuten tunne itseään sairaaksi, niin tuosta opuksesta pystyy kuvittelemaan itselleen oireita kuin oireita.

8. Kirja, jota luet paraikaa:
Mac OS X, edistynyt käyttö.

9. Kirja, jonka olet aikonut lukea:
Potter-sarjan viimeinen. Henkilökohtainen ja sisäinen vedonlyöntitoimistoni antaa järkeen käyvän loppuratkaisun parhaat kertoimet vaihtoehdoille 1) Harry pääsee hengestään sekä 2) Magia katoaa maailmasta ja velhot menettävät voimansa.

10. Nyt haasta viisi bloggaajaa:
Sun äitis. Robertin kosmos. Kottola. Just sopivasti. Vähätelmä.