Welho avasi viikonlopuksi maksullisia kanaviaan kaiken kaapelikansan katsottaviksi. Olihan se odotettavissa, kun analogiset lähetykset olivat tulleet kaapeliverkossakin tiensä päähän.

Perjantai-ilta kului muistojen poluilla Maikkarin Sarja- ja Scifi-kanavien parissa. Miten sattuikaan, että osuivat lähettämään pilotit Avaruusasema Alfasta, Veijareista ja pyhimyksistä ja muutamasta muustakin sarjasta, jotka kuuluvat siihen menneeseen maailmaan, missä tv-ohjelmatkin olivat parempia. Ei niitä ilman voi elää.

Lauantaiaamuna olinkin sitten jo puhelimen kammessa kasvattamassa kuukausittaista Welho-laskuani. Samalla miellyttävä-ääninen nuorimies kirjasi palautteeksi kantani siitä, että Welhon paketointipolitiikka on syvältä pakottaessaan ihmisiä maksamaan tavarasta, jota he eivät missään nimessä halua katsoa.

Welhon pakkopulla on härskeimmillään siinä, että voidakseni katsoa saksalaista ZDF-kanavaa, minun pitäisi ensin maksaa vähintäänkin 11,90 Welhon S-paketista (tarjouksessa nyt 5,90). Paketin kahdesta urheilukanavasta en piittaa hittojakaan, maksettuja matkailumainoksia sisältävää Travel-kanavaa en katso suurin surminkaan enkä välitä minkäänkielisistä musiikkikanavista. Discoverysta on tullut kaikenmoisen härvelirakentamisen JIM-kanava, ja Kino-tv:ssä ei ohjelmatietojen mukaan ainakaan toistaiseksi ole tullut vastaan yhtään sellaista elokuvaa, jonka välttämättä haluaisin nähdä. Mutta vasta noiden kuuden EVVK-kanavan maksajana voin tilata kolmella eurolla ZDF:n.

Minusta on kohtuullisen käsittämätöntä, että kuluttajaviranomaiset ylipäänsä sallivat tuollaisen paketoinnin puuttumatta asiaan kovalla kädellä. Tilannehan on sama kuin jos hakiessani R-kioskilta Hesarin kuukausiliitteen joutuisin ostamaan Hesarin lisäksi myös Keskisuomalaisen, Kalevan, Lapin Kansan, Veikkaajan ja Hymyn.

Täytyy mennä. Kello 13 alkaa 10 jakson putki Babylon 5:ttä.