Päivää taas.

Käytiin likkojen kanssa siinä paikassa, missä pääsee puntariin ja saa karkkia. Puntari sanoi 4,85 kiloa. Karkki ei ollut hyvää.

Seisoskelin vähän aikaa pöydällä hiplattavana ja sitten Narunjatke rapsutti minua oikein mehukkaasti niin, etten oikein tuntenutkaan, että niskanahassa vähän pisti. Siniseen neuvolakorttiin kirjattiin, että olen saanut rokotuksen raivotautia vastaan.

Kumma juttu. En ole eläessäni raivostunut edes hetkeksi saati taudiksi asti, miksi siis pitäisi rokottaa sitä vastaan. Vaan annapas olla: tuntia myöhemmin kotona kuono alkoi kutista todella raivostuttavasti ja huulet olivat niin paksuna, etten edes puruluuta viitsinyt kalvaa.

Narunjatke sanoi, että siitä rokotuksesta johtuu ja vastalääkkeeksi tarvitaan nyt kunnon pala palvikinkkua. Kinkun sisään se oli kääräissyt jonkin pillerin, minkä huomasin vasta kun olin sen niellyt. Kutina kuitenkin lakkasi eivätkä kuono-osani olleet enää turhan täyteläiset. Kaikki oli ihan jees sen jälkeen, kun olin vielä tempaissut muutaman tunnin tirsat.

Kummallisia tuommoiset rokotukset, jos raivostuttavat jutut voi torjua palvikinkullakin.

Yst.terv.
(S)epeli, saunapalviaddikti