Joutilaalla on aikaa vaikka mihin. Esimerkiksi Logitechin Harmony-kaukosäätimen kesyttämiseen. Jos siihen hurahtaa koko sunnuntai niin hurahtakoon.

Yleensä jätän kaiken maailman kytkökset ja asentelut Jälkikasvun hommiksi. Kaukosäätimen kuritus tuntui kuitenkin sen verran haasteelliselta, että halusin tehdä sen ihan itse.

Jos osaa käsitellä tietokonetta ja tuntee laitteistonsa, perusasiat hoituvat sinänsä simppelisti. Ladataan tietsikkaan tarvittava ohjelmisto, lykätään kaukosäädin USB-piuhalla kiinni tietsikkaan ja vastataan kysymyksiin. Systeemi lataa kapulaan kaiken tarvittavan. Haasteellista on löytää erilaisten laitteiden käyttöoppaista tai persuksista kulloisenkin mallin oikea nimi ja tietää, minkälaisiin reikiin ne on telkun takamuksiin liitetty.

Kierrettä tulee lisää vasta siinä tapauksessa, että haluaa Harmonyn osaavan muutakin kuin pelkät perusasiat. Systeemi kykenee toki kaivamaan tietokantansa uumenista suurimman osan friikkitoiminnoista. Jos jokin juttu (esim. Topfieldin valkoinen fileenpoistonäpppy) on opetettava säätimelle erikseen, tietsikka kertoo kuvien kera, miten homma hoituu. Loppu on testaamista ja viilaamista.

Harmonya voi kannustaa erilaisiin aktiviteetteihin ja komentosarjoihin. Ne kuitenkin toimivat turhan hitaasti, joten hommasta jää vain se ilo, että on osannut nysvätä sarjan oikein.

Neljän kapulan sijaan pystyn nyt ohjaamaan telkkaria, kahta digiboksia ja AV-systeemiä yhdellä säätimellä. Tuleville tuhkasadepäiville jätin vielä muutamia ideoita hautumaan.