Silloin kun blogimaailma oli nuori, yksi kestoaihe oli virnistellä journalisteille, jotka eivät oikein tienneet, ovatko blogit hyvästä vai peräti pahasta - nimenomaan toimittajien ammattikunnalle. Kamalan kansalaisjournalismin pelossa lehdissä ryhdyttiin itsekin bloggaamaan, ja joistakin blogimaailman ilmiöistä kuten ns. muotiblogeista sikisi peräti ammattikuntia, kun rahakin alkoi liikkua.

Facebook oli myös kansalaisjournalismihikka. Ensin ammattilaiset nikottelivat närkästystään, kauhistelivat ilmiötä ja etenkin ylilyöntejä ja vääriä tietoja, mutta eipä aikaakaan kun lehtien verkkosivuilla oli tykkäys- ja suosittelunappeja jutussa kuin jutussa. Julkisen sanan neuvoston kanta sosiaalisen median käyttökelpoisuudesta tietolähteenä lienee ymmärrettävä merkiksi siitä, että kamala kansalaisjournalismi on jos ei vallan siistii niin ainakin sisäsiistii. 

Kun vuodenvaihteessa kootaan tapahtumia meiltä ja muualta ynnä urheilusta, niin sopii joukkoon uusikin kategoria: menneen vuoden meemit. Vuoden kuluttua odotan vastaavaa listaa twiiteistä ja Metro- ynnä muiden lehtien julkaisemista tekstiviesteistä.