Sattui silmiin A-talkin keskustelu puolueiden tulevista vaaliteemoista. Kyllä/ei-lappusilla haettiin osallistujilta pikaisia kannanottoja mm. verojen alennuksiin. Pikkaisen huvitti. Ja vitutti.

Demareiden Feldt-Ranta kannatti perintöverojen asteittaista poistamista. Perustelu oli se, että perityistä rahoista on jo kertaalleen maksettu vero. Hepskukkuu – tuolla perustelulla monesta muustakin asiasta pitäisi asteittain poistaa verot. Palkansaajien verotusta pitää kaikkien mielestä laskea, mutta eläkeläisten verotuksesta ei hiiskuttu mitään. Eikä työttömien.

Menkääpäs leikkimään verolaskurilla. Antakaa nykyinen vuositulonne ja katsokaa ihan ilman vähennyksiä mikä prosentti olisi. Ottakaa sitten summasta puolet pois ja nakatkaa se eläkesarakkeeseen. Tai ottakaa puolet pois ja laittakaa työttömyyskorvauksena sosiaalietuuksien kohdalle. Verratkaa siihen, mikä tuon puolta pienemmän summan vero olisi, jos se olisi työtuloa.

Tässä maassa on kuulkaa rangaistavaa joutua työttömäksi ja/tai vanhentua. Pienestä tulosta viedään järjettömät verot, ja sitten stipendein ja apurahoin tehdyillä tutkimuksilla todistetaan, että pienituloiset niskuroivat ravinnon terveyssuosituksia vastaan eivätkä syö kalliita vihanneksia, hedelmiä ja kaloja. Ynnä että vanhukset jopa laitoksissa ovat vajaaravittuja. Oikein niille?