Yleensä hämmästelen jenkkien takapajuisuutta, mutta nyt en. Taloussanomien mukaan jenkit vieroksuvat kännyköiden multimediaominaisuuksia. Niin minäkin teen.

Taloussanomat viittaa AdAge.com-sivuston tietoon, että jenkeille matkapuhelimen käytöstä 65 prosenttia on soittamista. Hah, jäävät jälkeen: minun prosenttini on yli 90. Netissä en vieraile lainkaan, videoita ei tulisi mieleenikän nauhoittaa ja pelien lataaminen on kakaroiden puuhaa. Puhelimeni radiota olen käyttänyt tasan kerran eli silloin, kun vasta ostetun vekottimen ominaisuuksien toimivuutta piti testata. Eikä minulla ole niin hirveä soittorenkutusten tarve, että siihen pitäisi kännykkää käyttää. En omista mp3-soitintakaan.

Tv:ssä näkemäni mainokset mesekännykästä lähinnä huvittavat, koska vihaan sekä tekstiviestien saamista että niiden lähettämistä. Mobiili-tv tuntuu ajatuksena älyttömältä maailmassa, jossa alta 40 tuuman telkkariruutu olohuoneessa on joidenkin mielestä köyhäilyä.

Puhelin on puhelin. Jos sillä voi jonkin valokuvan ottaa, en laita hanttiin, ja navigaattoriominaisuuden olen kokenut hyödylliseksi. That's it.