Viisut pitää voittaa ennen kuin tulee tajunneeksi takavuosien selittelyjen onttouden.

Kuinka monia yleisönosastoja meillä onkaan ehditty vuosien varrella piinata valitteluilla siitä, miten kieltämme ei ymmärretä, miten naapurit aina äänestävät toisiaan ja miksi mokomiin kisoihin pitää ylipäänsä osallistua. Samat litaniat löytyvät nyt BBC Worldin  nettisivuilta. 

Kolmen, neljän naapurimaan sijaan Suomella on nyt siis 35 rajanaapuria, joiden yksilölliset puhelinäänestäjät tyrkkivät Lordille pisteitä vain täysin poliittisista syistä. Mitähän "poliittista" he kaikki mahtavat Suomesta haluta vastineeksi?

Lordin naamaritkin ovat mielipiteiden mukaan niin kaameita, niin kaameita - eikä kukaan taida enää muistaa, miten hirviömäisinä ABBAn asuja pidettiin 32 vuotta sitten. Hard Rock Hallelujah ei happamien brittien mielestä myöskään ole sisäsiisti euroviisu, niin kuin ei ollut Waterlookaan aikanaan, mutta silti ABBA-nappia on sen jälkeen vuodesta toiseen painettu Ruotsin lisäksi valtaosassa viisumaita.

Hupaisaa pihlajanmarjabrittien kommenteissa on vaatimus paluusta kansallisiin kieliin. Englantia eivät saisi muut käyttää kuin irkut ja engelsmannit. Lordin englannista he eivät ilmeisesti kuitenkaan saaneet selvää, koskapa satanismisyytöksiä mielipiteiden joukkoon edelleen riittää.

Se hyvä puoli Lordin voitossa on, että enää meidän ei tarvitse selitellä. Ehkäpä nyt myös oivallettiin, että voittoreseptiin vaaditaan hotellin hissipojan vihellettävissä oleva kertosäe ja rehellinen luottamus siihen, mitä on esittämässä. Vanhoja asiantuntijaraateja voitiin petkuttaa teeskentelemällä ja vähillä vaatteilla, mutta omaan makuunsa luottavat puhelinäänestäjät näkevät örkkinaamareidenkin läpi.