En nyt muista missä parisuhdesarjakuvassa käytettiin tehokkaasti keksintöä nimeltä job jar, mutta olen valmis kokeilemaan ajatusta saadakseni jotain tehdyksikin onnellisen vetelehtimisen sijaan.

Jos siis laittaisin purkkiin kaikenlaisia lappusia, joissa käsketään kuurata keittiön allaskaappi, viedä vanhentuneet pillerit ja muut rohdot keräyspisteeseen, siivota vintti, pestä seinät, maalata katto tai jotakin muuta ylösnostattavaa, saattaisin ehkä aktivoitua tekemään jotakin, edes joskus. Mahdollisesti.

Olisi sopiva purkki ja lappusiakin, mutta vielä en ole keksinyt millä mahdilla saisin itseni säännöllisesti nostamaan sieltä purkista toimintakäskyn ja toteuttamaan sen ilmoittaman kohteen kunnostuksen.

Puuhaamisen välttelylle löytyy niin monta tekosyytä. Tosi alas vajotaan silloin, kun tekosyyksi kelpaa Suomen euroviisujen karsintafinaalin uusinnan katsominen. En tosin katsonut sitä suoraakaan lähetystä, koska tahtomatta nähdyt välähdykset aiemmista valintatilaisuuksista osoittivat Jonas Gardellin olevan harvinaisen oikeassa: "Man kan inte sjunga falskt, man kan bara sjunga alternativt."