Harvemmin kerrostalossa täytyy kippoja asetella katosta tippuvien pisaroiden alle. Tarvetta lienee lähinnä silloin, jos yläkerrassa sattuu vesivahinko tai ylimmässä kerroksessa katto vuotaa.

Kiitoksia kysymästä, ylimmässä kerroksessa ollaan. Yläpuolella on ullakko, joten katto ei vuoda. Mutta parvekkeen katon ja rakennuksen seinän välinen liitos vuotaa. Parvekkeelle ja ikkunanpuitteesta myös sisään. Jos joku ei ole huomannut, niin nyt sataa. Satoi eilen koko päivän ja sataa tänään.

Arvatkaa, mitä minulla on ikkunan edessä. Jees, tietokonepöytä ja tietokone, skanneri ja miljoona paperia. Sisään tulevat sadepisarat eivät suinkaan laula vaan hyppelevät eli roiskeiden vuoksi puoli tietsikkapöytää on märkä. Vain silkka onni ja ongelman havaitseminen ajoissa pelasti lampunjalkamallisen iMacin kastumasta.

Nyt on pöytää vedetty puoleenväliin huonetta niin, että seisoaltaan pystyy katsomaan postinsa ja valittamaan muutamalla rivillä kurjuuttaan.  Huoltoyhtiön miehet kävivät eilen katsomassa tilanteen ja rikkoivat mennessään koiraportin. Sanoivat kutsuvansa kattomiehet hätiin ja varmaan kutsuivatkin, mutta paha kai sitä on sateella mitään paikata, jos korjaus vaatii kittaamista tai muita mömmöjä.

Eli kun eilen tippui vain yhdestä kohtaa ikkunanpuitetta, niin nyt tippuu sitten puolen ikkunan matkalta. Lasitettu parveke, joka on kuusi vuotta pysynyt kuivana kesät talvet, lainehtii.

Ja minnuu *ituttaa. Kolmella tuplaweellä.