Otsikko sisältää yhden isältäni saaman viisausperinnön. Vuosien ja vuosikymmenten saatossa sanoma on osoittautunut paikkansapitäväksi mitä suurimmassa määrin. Silloinkin kun kaikki on näyttänyt synkkääkin synkemmältä.

Edellisestä kirjoituksestani lienee ollut pääteltävissä, että "asia ei jää tähän", "perästä kuuluu" ynnä muita tuttuja sanontoja. Mitään ei olisi kuitenkaan tapahtunut, ellei putkirempan liitännäinen eli kaukolämpöputken uusiminen olisi tuonut kotikadulle hervotonta kaivinkonetta.

Montakaan rouhaisua katuun ei tarvittu täysosuman saamiseksi. Puhelinlinja poikki. 80 asunnon kiineistössä asuvilta ikäihmisiltä katkesivat sitä myöten elintärkeät lankapuhelinyhteydet, minulta netti. Kaivinkonefirma teki puhelinfirmalle vikailmoituksen, putkiremppafirma säesti, kiinteistön isännöitsijä yhtyi kuoroon ja lukemattomat mummut ja papat ottivat yhteyttä lastensa ja lastenlastensa kännykkäavusteisesti operaattoriin. 

Tuliko korjausväki piipaa paikalle? No ei. Korjausmääräys oli kuulemma mennyt alihankkijalle, joka ei kuitenkaan kyennyt kertomaan aikataulua. "Viasta riippuen perjantaina kuitenkin", oli yksi viesteistä. Sitä tietoa, minkä viikon perjantaista mahtaisi olla kyse, ei operaattorilta herunut.

Omat nettiasiani kävin toimittamassa Jälkikasvun luona, josta läppärini sai evakkoasunnon. Annoin mielessäni operaattorille aikaa kolme vuorokauttaa: jos korjausväkeä ei näkyisi perjantaina 13. päivä alkuiltapäivään mennessä, tekisin jotakin radikaalia.

Jup. Nostin ahterini sohvalta, matkailin metrolla pääkaupungin keskustaan ja marssin kaapeliteeveeoperaattorini pakeille. Asiointi tuotti kainalooni 40 megan kaapelimodeemin. Puoleksi vuodeksi tarjoushintaan ja ilman määräaikaisuuksia, modeemivuokria ja avausmaksuja.

Energiapurskahdusta hyväksi käyttäen marssin myös puhelinoperaattorin asiakasshoppiin latelemaan pari sarkastista huomautusta paukkulangan korjaamattomuudesta ja selvittämään, voinko kiukustani huolimatta säilyttää sähköpostini ja kotisivuni juuri tällä operaattorilla, jos droppaan diilistä pois nettiyhteyden. Joka siis ei ole toiminut kunnolla moneen kuukauteen.

Erittäin tyydyttävät vastaukset saatuani palasin omia jälkiäni kotiin asennushommiin. Piuhaa kiinni sinne sun tänne ja virtaa peliin. Lupaavia vilkutuksia uutukaisen kaapelimodeemin lampuissa ja muutamassa minuutissa toimi pätkimättä ja katkeilematta kaikki mahdollinen. Vauhdikkaasti.

Koska olen syntymälaiska ja ylpeä siitä, en ehkä olisi tehnyt marisemisen lisäksi mitään konkreettista ilman kaivinkoneen katastrofaalista täysosumaa. Asiat siis ovat aina hyvin niin kuin ne ovat. M.O.T.