Syyssunnuntaiksi kun en muuta tekemistä keksinyt, niin laitoin sähköpostia menemään kuluttajaviranomaisille. Sen verran tuo Welhon kanavapakettijärjestely piilohinnankorotuksineen nyppii.

Muuta puuhaa olen saanut seuraamalla maksukanavia, jotka Welho on pariksi viikoksi päästänyt vapaaseen katseluun. Kanavahaun jälkeen potkaisin pihalle kaikki musiikkikanavat, urheilukanavat, sekä ranskalais-, espanjalais- ja italialaiskanavat, joita ei tekstitetä skandinaavisille kielille tai englanniksi. Yli 50 ylimääräisen kanavan satsista jäi jäljelle 15 kanavaa, joista yhdestäkään en suostu maksamaan rahaa.

Minusta on kohtuullisen käsittämätöntä, että kaapeliyhtiöt Welho etunenässä eivät kykene neuvottelemaan kanavien kanssa sellaisia diilejä, joiden perusteella kuluttaja voi ostaa esim. 6 / 12 / 18 kanavan paketin ja valita sinne juuri sen ja vain sen, mikä kiinnostaa ja mitä kielitaidollisesti kykenee seuraamaan.  Halvimmasta kuuden kanavan Welho S -paketista seuraisin  Discoverya, mutta tuskin Kino tv:tä ja maksettuja matkailumainoksia lähettävää Travel Channelia. Kaksi urheilukanavaa ja yksi musiikkikanava jäisivät takuuvarmasti katsomatta. 

Yksi kanava kuudesta on aika huono vastine rahalle.

Vielä huonommaksi menisi hinta-katselusuhde Welho M -paketissa hintaan 19,90. Saisin S-paketin kanavien lisäksi kahdeksan muuta kanavaa, joista säännölliseen seurantaan tulisi tasan yksi, BBC Prime. Ehkä National Geographic. Ehkä.

Okei, Welho tarjoaa mahdollisuutta täydentää jotakin valitsemaansa pakettia yksittäisillä kanavilla hintaan 3 euroa kuussa. Voisin siis kuvitella, että Ruotsin kanavia suoltavan Norra-pakettini päälle ostaisin Discoveryn ja BBC Primen ja vain ne. Ei käy.  Juuri nämä kanavat eivät sisälly Extra-listaan, eikä Norra-pakettiin voi listä extroja, vain noihin sikahinnoiteltuihin uusiin Welho S ja M -paketteihin.

Ylen tv-maksu alkaa tuntua suorastaan kohtuulliselta maksu-tv:n pakkopullapaketteihin verrattuna.