Euroviisujen alla katsasti eilen illalla valmiit finalistit. Kappaleet olivat pätkittyjä ja silti sormi haeskeli pikakelausnappia monen esityksen kohdalla. Ruotsin saivat voittajaksi ja Suomen neljänneksi. Väliin kiilasivat Islanti ja Saksa.

Semifinalistit mukaan lukien kokonaisanti on aika kökköä. Balladit ovat kaukana Lane mojesta ja rokit vähemmän hirviömäistä tavaraa. Abbanappia on taas painettu monessa paikassa, huumori on diskopallo päässä -tasoa tai sitten jotakin kamalan ärsyttävää kuten Ranskan itseironia ja Englannin lentoemot. Latvian Il Divo -vitsi tuskin Euroopalle aukenee. Kaikki ne, jotka erottuvat jollakin musikaalisella konstilla, eivät ole siinä konstissaan riittävän hyviä – esimerkkinä Saksa, jonka swingpappa ei ihan riitä perille asti.

Valkotakkiset tulevat piipaa-autoillaan, jos nyt väitän, että Suomi voittaa nämäkin karkelot. 14 finaalitörinästä se nyt vain oli minusta paras – ja minähän siis inhoan rokkia. Jos esitys takaa Suomelle paikan ensi vuoden finaaliporukkaan, niin se riittää minulle. Mutta voihan toki käydä niinkin, että Eurooppa uskoo Hannan käskyyn "Leave me alone..."

Ruotsi on väsyttävän ruotsalainen, Venäjä tappavan tehokas mutta yksitoikkoinen, Kreikan kappaleen takana on ruotsalainen, joten se on zorbas-abbaa, ja muista ei sitten niin väliksi. Lopputulosta en vielä lähde veikkaamaan, mutta viime vuoden muistaen uskoisin, että voittaja tulee semifinaalista. Ja siitä porukasta minua puhuttelevat tällä hetkellä Serbia, Makedonia, Sveitsi – ja Latvia.