Blogiserverit, huomio! Haravoikaa kansanedustajaehdokkaiden "blogit" ja laittakaa lihava lasku selvistä mainosviesteistä. Ei blogistania saa mokomalla paskalla huorata.

Jees, kävin tutustumassa muutamaan "vaaliblogiin" ja jouduin ihmettelemään, kehtaisivatko rehellisesti edes itseään äänestää sen juhlakuolan perusteella, mitä ovat "blogiinsa" suoltaneet. Mieleen tuli kasku useamman vuosikymmen takaa.

Olivat kunnallisvaalit tulossa ja maalaisliiton vallitsemassa pitäjässä kommunistit etsivät lyhtyjen kanssa ehdokasta. Muita ei löytynyt kuin joutomies Janatuinen, jonka luokse laitettiin lähetystö lakit kourassa.

Janatuinen joutessaan suostui. Puolue kustansi parin aitan seinään isot vaalijulisteetkin. Niissä oli kokovartalokuva Janatuisesta ja tittelinä "pientilallisen vävy", kun kerran Janatuinen oli pakkonaimisiin joutunut kyseisestä yhteiskuntaluokasta polveutuneen tyttären kanssa. Joku oli sitten koristellut julistetta lisää eikä ollut unohtanut kuvatekstiä "vävyn tilukset".

Tuli vaalipäivä ja ilta. Lippujen laskennassa selvisi, ettei Janatuinen ollut saanut yhtään ääntä. Ei niin ainuttakaan.

Puolueen politrukki kiukuspäissään saapasteli Janatuisen mökkiin noitumaan, että "etkö sie tollo ymmärtänyt edes itteäs äänestää". Mihin Janatuinen:

"Se on kuule niin, että minähän en periaatteesta kommareita äänestä."