... että omassa kotona ollaan hajamielisiä ja ajattelemattomia, mutta heti kohta ulkona muistettaisiin, että on noita lajitovereita, joiden huomioon ottaminen olisi sillee siistii.

Silloin kun metro tuli Helsinkiin, kuukausitolkulla tahkottiin, että laiturilla asetutaan ovien vierustoille, jotta vaunusta pääsee ulos. Ja ensin vaunusta ulos ja sitten vasta laiturilta sisään. Seuraavan kerran tätä oppia jaetaan varmaankin sitten, kun länsimetro valmistuu ja espoolaiset tulevat opettamaan hesalaisille, miten metrossa pitää olla.

Ihan sama juttu pätee vaikkapa Stockmannin hisseihin. Että seistään ovien edesä niin, että krimiturkit ja lastenvaunut pääsevät ensin ulos ennen kuin ryysitään hissikoppiin välttelemään muiden katsetta.

Ja kun vielä kotitalon hississä opittaisiin sama juttu. Haluaisin ajaa hissillä alas pelkäämättä, että avatessani ovea se paukahtaa liian liki seisovaa koiraa kuonoon. Voisivat ne hurtat seistä ainakin kolmen askeleen päässä tai vaikkapa nurkan takana siltä varalta, että minulla on mukana koko kauhukvartetti, joka säikähtää oven edessä kyylääjiä yhtä paljon kuin minäkin.