Keittiöni seinän takana tehdään remppaa. On purettu keittiönkaapit ja vaatekaapit. On laajennettu keittiötä kaatamalla yksi seinä.

Mistäkö tiedän? Karseasta metelistä ja siitä, että pihalla oli iso roskalava kaikelle purkutavaralle. Kyllä siitä tyhmempikin...

Rappukäytävän ilmoitustaulussa on kohtelias ilmoitus remontista. Ihan on paperille mustaa valkoisella raapustettu, että "äänekkäät työt tehdään viikolla 41". Nyt ollaan viikon 43 puolivälissä, mutta edelleen pora laulaa kahdeksan tuntia päivässä. 

Kämpän omistaja on kuulemma rakennusalan ammattilainen. Ehkäpä jatkuva poraaminen ei hänen mielestään ole äänekästä työtä. Tai sitten hänellä on rakennushankeallakka, jossa kaikki on alan yleisen käytännön mukaisesti myöhässä viikkotolkulla. Viikkonumerotkin.

Kun en rakentamisesta mitään ymmärrä, otaksun, että kämpästä ei tehdäkään luksuslukaalia vaan emmentaljuustoa. Niin paljon reikiä on päivittäisellä poraamisella taatusti syntynyt. Kun en myöskään rakennusalan ammattilaisista mitään tiedä, pelkään, että uusi naapurini tuo jatkuvasti töitä kotiin. Myös niitä äänekkäitä.

Putkirempan meluhaittoihin hankin vajaa vuosi sitten kunnolliset kuulosuojaimet, joita käytin reilusti alle puoli tusinaa kertaa. Putkiurakan valmistuttua olin jo aikeissa lahjoittaa ne edelleen. Onneksi en ehtinyt.